Search

Онлайн засідання обласного методичного об’єднання викладачів біології закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області

Онлайн засідання обласного методичного об'єднання викладачів біології закладів

фахової передвищої освіти Тернопільської області

 

З метою підвищення фахового рівня викладача, розвитку його творчого потенціалу, удосконаленню майстерності та озброєнню новітніми знаннями 30 травня 2023 року відбулося засідання методичного об'єднання викладачів біології закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області на тему «Сучасні вектори підвищення якості біологічної освіти в умовах змішаного та дистанційного навчання».

Викладачі циклової комісії агрономічних дисциплін Любов Сопівник, Алла Радик та Галина Фреяк взяли участь у даному методичному об'єднанні.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась голова обласного методичного об'єднання викладачів біології ЗФПО Тернопільської області Лілія Демкович.

Ліля Демкович також звернула увагу на основні моменти роботи методичного об'єднання в поточному навчальному році та ознайомила учасників із порядком проведення засідання.

Далі до присутніх звернулась директорка ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» Світлана Пилипишин, яка ознайомила всіх учасників семінару з історією, освітньо-професійними програмами та тенденціями розвитку закладу освіти.

Методистка Ради директорів ЗФПО Тернопільської області Ірина ЛЕЩИК також щиро привітала всіх учасників онлайн-семінару та розказала про особливості роботи фахових коледжів в умовах війни, побажала присутнім плідної роботи, миру та перемоги.

Модератором заходу був Відокремлений структурний підрозділ «Бережанський фаховий коледж НУБіП України».

Оскільки сьогодення внесло корективи в організацію роботи усіх учасників освітнього процесу та стало поштовхом для інтенсивного застосування ІКТ викладачі природничих дисциплін ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» поділилися своїм досвідом роботи з використання інноваційних технологій та методів для підвищення якості біологічної освіти в умовах дистанційного та змішаного навчання, а саме:

  • «Використання навчально-дослідних просторів Go-Lab на заняттях біології в умовах дистанційного та змішаного навчання» (Оксана ОЛІЙНИК).
  • «Використання методу проєктів у процесі вивчення дисципліни "Біологія і екологія" в умовах дистанційного та змішаного навчання» (Ірина СОКОЛОВСЬКА).
  • «STEM - ініціативи у викладанні біології» (Наталія ЧОРНА).

     

Оксана ШЕВЧУК – викладачка біології Чортківського медичного фахового коледжу, кандидат педагогічних наук, з досвіду своєї роботи репрезентувала «Використання можливостей цифрового додатку Wordwall для створення завдань під час дистанційного та змішаного навчання».

На завершення голова обласного методичного об'єднання викладачів біології ЗФПО Тернопільської області Лілія Демкович підвела підсумки роботи обласного методичного об'єднання, висловила щирі слова вдячності всім викладачам, які активно долучилися і посприяли у проведенні методичного об'єднання, побажали всім здоров'я, добробуту, нових творчих і конструктивних ідей, душевного спокою і мирного неба над головою.

Викладачі біологічних дисциплін коледжу

: