Search

Відбулося засідання методичної ради коледжу

Відбулося засідання методичної ради коледжу

Були обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Про організацію роботи з молодими викладачами;
  2. Про підготовку до проведення цикловими комісіями предметних тижнів та відкритих занять;
  3. Огляд нормативних документів.

Відкрив засідання методичної ради коледжу Борис Павлюк, директор коледжу.

Ольга Слободян, методист коледжу, охарактеризувала організацію роботи з молодими викладачами. Вона проінформувала учасників засідання про роботу школи молодого викладача, ознайомила присутніх з її програмою. Ольга Петрівна вела мову про взаємовідвідування занять. Було відзначено, що молодими викладачами проведено ряд відкритих занять. Школа молодого викладача продовжує працювати. Складено програму та план проведення занять на новий навчальний рік, проведено перше заняття.

Михайло Сопилюк, заступник директора навчальної роботи, зауважив, що необхідно популяризувати роботу молодих викладачів, які у багатьох випадках відзначаться новаторством, інноваційністю та нестандартним підходом до освітнього процесу.

З другого питання порядку денного учасників засідання методичної ради інформували голови циклових комісій.

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін, повідомила про те, що викладачами комісії заплановано проведення 7-ми предметних тижнів та 4-х відкритих занять. Було охарактеризовано основні заходи, які проводитимуться викладачами.

Ірина Башта, голова циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін, повідомила про заплановані комісією три предметні тижні та п'ять відкритих занять. Планується також проведення відкритих виховних годин та конкурсів професійної майстерності з робітничих професій.

Борис Павлюк, директор коледжу, зауважив про необхідність залучення учнів шкіл до участі в конкурсах, виготовлення дипломів учасників, виїзд та вручення їх в школах. Це стане суттєвою складовою профорієнтаційної роботи, яку слід проводити вже з початком навчального року.

Валентина Перит, голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін інформувала про заплановані два предметних тижні та два відкритих заняття викладачів комісії.

 

Іван Зубик, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін, повідомив про підготовку викладачами комісії до проведення 2-х предметних тижнів та 3-х відкритих занять. Він також запропонував відзначати школярів-учасників та переможців конкурсів цінними подарунками.

Олександр Холодило, голова циклової комісії економічних та комерційних дисциплін, повідомив про заплановані предметний тиждень та три відкритих заняття.

Олександра Яремчук, голова циклової комісії фінансово-облікових дисциплін інформувала про заплановані викладачами комісії проведення предметного тижня та 2-х відкритих занять.

Михайло Сопилюк, заступник директора коледжу з навчальної роботи, ознайомив членів методичної ради коледжу з нормативними документами. Він представив, зокрема, Положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом МОН від 09.09.2022, яке вступило в дію 1.09.2023 року та оновлені внутрішні нормативні акти - Положення ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України», «Про навчальну програму дисципліни», «Про академічну мобільність у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», «Про систему оцінювання здобувачів фахової передвищої освіти у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України», «Про роботу із заінтересованими сторонами у підготовці фахівців у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» та «Порядком оскарження результатів підсумкового контролю у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» і «Порядок проведення опитування у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України».

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: