Search

Відбулось вересневе засідання педради

Новини педагогічної ради

Відбулось вересневе засідання

На порядку денному засідання педагогічної ради були наступні питання:

  1. Про результативність профорієнтаційної роботи у 2022-2023 н.р. і завдання на 2023-2024 н.р.;
  2. Про підготовку до атестації педагогічних працівників у 2024 році;
  3. Затвердження списку кращих студентів коледжу для розміщення фотографій на стенд «Ними гордиться коледж».

Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, проаналізував проведену профорієнтаційну роботу у 2022-2023 н.р.. Зокрема, Михайло Васильович зупинився на таких її напрямах, які практикувалися в навчальному році, ілюструючи їх прикладами як:

  • Індивідуальні співбесіди з випускниками шкіл;
  • Профорієнтаційні поїздки викладачів та робота з батьками;
  • Конкурс відеопрезентацій спеціальностей;
  • Відеопрезентації закладу освіти;
  • Укладання договорів про співпрацю із закладами освіти;
  • Участь у заходах щодо підняття престижності закладу;
  • Проведення днів відкритих дверей;
  • Проведення внутріколеджівських заходів із залученням учнів шкіл;
  • Проведення конкурсів в рамках предметних тижнів.

Борис Павлюк, приймаючи участь в обговоренні цього питання, зауважив на необхідності активізації роботи окремих педагогічних працівників щодо проведення профорієнтаційної роботи. Борис Степанович вказав на те, що робота вже повинна бути спрямована на прийом вступників 2024 року. Директор коледжу закликав зробити самооцінку роботи кожного викладача. Було відзначено, що з кожним роком профорієнтаційна робота стає все важчою, виходячи з ряду обставин, тому зусилля по її організації повинні бути подвоєні. Були висловлені деякі міркування по удосконаленню профорієнтаційної роботи в новому навчальному році.

При обговорення даного питання вносились інші пропозиції, спрямовані на удосконалення профорієнтаційної роботи в новому 2023-2024 навчальному році, що знайшло відображення у рішенні з даного питання.

Ольга Слободян, методист коледжу, доповіла учасникам засідання педагогічної ради про підготовку до атестації педагогічних працівників у 2024 році. Ольга Петрівна роз'яснила, де розміщено Положення про атестацію педагогічних працівників, акцентувала увагу на деяких положеннях документу. Було проаналізовано порядок присвоєння кваліфікаційних категорій та педагогічних звань, роз'яснено порядок чергових та позачергових атестацій педагогічних працівників. Прозвучала інформація про календаризований графік проведення атестації в 2023-2024 н.р. та список педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації у 2024 році.

Ольга Юрійчук , голова методичного об'єднання кураторів академічних груп, інформувала учасників засідання педагогічної ради про узгоджений з кураторами груп, керівниками фізичного виховання, художньої самодіяльності список кращих студентів коледжу для розміщення фотографій на стенд «Ними гордиться коледж».

З обговорюваних питань учасниками засідання педради були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: