Search

Диво-сад Таїсії Патоли

Диво-сад Таїсії Патоли

26 вересня 2023 року зі студентами 42,42-С груп спеціальності 201 «Агрономія» з метою проведення технологічної практики проведена екскурсія в селі Гадинківці Чорткіського району Тернопільської області у фермерське господарство «Топаз», яке спеціалізується на вирощуванні багаторічних насаджень.

Зерняткові, кісточкові, горіхоплідні культури вирощує керівник господарства Патола Таїсія Іванівна. Особливістю технології вирощування саду в цьому господарстві є те, що дерева проти шкідників і хвороб обробляються лише біологічними препаратами.

Т. Патола виростила на Тернопіллі екологічно чисті плоди і завдяки цьому стала відомою фахівцям усієї України. Виступаючи перед майбутніми агрономами, вона відзначила, що садівництво – не лише справа до душі, а й прибутковий бізнес, шлях розвитку і зміцнення економіки України, який залежить від наукових підходів до цієї справи.

Під час уроку-екскурсії особливо звернена увага на основні районовані сорти плодових порід, а зокрема сорти фундука кущових і деревовидних форм крони.

Студенти вдячні Таїсії Іванівні за отриману багату цікаву інформацію щодо вирощування багаторічних насаджень. Це є важливий захід у підготовці фахівців та підтверджує співпрацю навчального закладу з виробничими компаніями.

Стефанія ГРИЦИШИН, викладач плодівництва коледжу

: