Search

Ми - нащадки козацької слави

Тиждень предмету «Захист України»

Ми - нащадки козацької слави

Третього жовтня у ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України відбулася спортивно –патріотична гра "Ми - нащадки козацької слави", приурочена Дню захисників та захисниць України та Дню українського козацтва, усім,  хто сьогодні стоїть на захисті нашої Батьківщини, хто щоденно на сході звільняє метр за метром нашої рідної землі, для кого жовто-синій прапор та слова «Ще не вмерла України»  стали символом свободи та єдності, нескореності та сили духу.

Спортивні естафети та ігри відбувалися серед чотирьох команд: учнів Заліщицької державної гімназії, спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Осипа Маковея, вищого професійного училища м. Заліщики та студентів коледжу.

Змагання розпочалися із представлення команд. Урочистості додало спільне виконання Гімну України та підняття капітанами команд Державного прапора України.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу Борис Павлюк.

 

І розпочалася боротьба, в якій учасники команд мали можливість продемонструвати свою силу, витримку, винахідливість та зібраність. Конкурсів-випробувань було чималобігова естафета «М'язи в тонусі»армреслінг «Чия рука найсильніша?», стрільба "Дартс", перетягування канату, перенесення дівчини через кладку, підняття гирь, "Прогулянка фермера" (перенесення гирь), кидки м'яча в баскетбольну корзину "Снайпер".

Змагання стартували естафетою "Бігова", учасниками якої був весь склад команд. Переможцем стала команда гімназії, другими були студенти коледжу.

У конкурсі «Чия рука найсильніша?» перемогу здобула команда школи ім. О. Маковея, студенти коледжу знову другі.

Естафета «Стрільба (Дартc)»: впевнено перемогла команда коледжу, друге місце - в команди школи ім. О. Маковея.

У перетягуванні канату за перемогу боролися команди коледжу та школи ім. О. Маковея. В нелегкій боротьбі переможцями стали студенти.

Конкурс "Перенесення дівчини через кладку" показав не тільки силу, спритність учасників змагань, але і їхнє шанобливе ставлення до дівчат. І знову перемога студентів, команда гімназії виборола друге місце.

У піднятті та перенесенні 16-ти кілограмових гирь найсильнішою вкотре стає команда коледжу, а команда школи ім. О. Маковея - другою.

Фінальне змагання "Снайпер" виявило найвлучніші команди – вищого професійного училища та державноїгімназії.

Пристрасті вирували не лише серед учасників змагань, а й серед вболівальників, бо підтримка залу для кожної команди багато важить.

Позитивних емоцій додали музичні номери, які виконували гурт "Браво" та дует "Зустріч".

Переможцями змагань стала команда ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України, з чим ми їх щиро вітаємо! Команди Заліщицької  спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім. О. С. Маковея та Заліщицької державної гімназії посіли 2 і 3 місце відповідно.

Всі команди – учасники змагань були нагороджені грамотами та солодкими призами, які вручив директор коледжу Борис Павлюк.

Завзяття, з яким учні та студенти боролися за перемогу, дає надію - в Україні є кому підтримувати козацькі традиції.


Іван ЗУБИК, Світлана РУСНАК,

Василь ТОКАРЧУК ,Володимир ФРАСУНЯК ,

викладачі коледжу, організатори змагань

: