Search

Навчально-ознайомча екскурсія студентів у м. Чернівці

Навчально-ознайомча екскурсія студентів у м. Чернівці

5 жовтня 2023 року відбулася напрочуд цікава, пізнавальна та корисна навчально-ознайомча екскурсія студентів випускних груп спеціальностей 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» та 071 «Облік і оподаткування» у мальовниче м. Чернівці і, зокрема, в Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Її метою було проведення спільного практичного заняття з викладачами університету та знайомство з історичними та природоохоронними об'єктами Буковини. Спершу студенти мали змогу відвідати ошатні та цінні, з історичної та естетичної точок зору, приміщення головного корпусу університету, який входить до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО та дізнатися про становлення і розвиток закладу освіти.

Спільне практичне заняття та конкурс-тренінг з дисциплін «Гроші і кредит» та «Банківські операції», надали студентам можливість актуалізувати здобуті в коледжі знання, продемонструвати вміння працювати в команді, ефективно діяти в нових, змінених умовах поза стінами рідного закладу освіти.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам даного освітнього заходу доктору педагогічних наук, професору кафедри економічної географії та екологічного менеджменту Олександрі Степанівні Чубрей та кандидату економічних наук, доценту кафедри економічної географії та екологічного менеджменту Валентині Никифорівні Підгірній.

Свої фахові компетентності здобувачі освіти змогли поглибити відвідуючи фінансову установу: Чернівецьке відділення банку «UKRSIBBANK», під наставництвом керуючого відділенням Андрія Цимбалюка та уважних і компетентних співробітників. Пан Андрій із щирим захопленням розповів про особливості роботи банківської установи, охарактеризував основні види банківських операцій та компетентно дав відповіді на актуальні запитання слухачів. Перебування студентів у атмосфері їх майбутнього місця роботи, знайомство із професіоналами своєї справи, зародило в них повагу до фаху, розуміння важливості якісного та відповідального навчання задля свого професійного росту та набуття фахових етичних норм поведінки.

Чернівці славляться своєю історією, природною красою та дивовижною архітектурою, тож наступним пунктом нашої екскурсії було знайомство з містом, його вулицями та площами, його скверами та парками, його старовинними фасадами та сучасними проектами. Враження у студентів та викладачів залишилися якнайкращими та незабутніми.

Відвідання оглядового майданчика з видом на м. Заліщики, яке за ці три токи стало для студентів рідною домівкою, стало завершальним акордом нашої короткої, але насиченої подіями подорожі.

Олександра ЯРЕМЧУК, Ольга САВІРКО, Руслана ЖЛУХОВСЬКА,

викладачі фінансово-облікових дисциплін

: