Search

Форум аграрних інновацій «Нове зернятко – 2024»

Форум аграрних інновацій «Нове зернятко – 2024»

Цьогорічний форум аграрних інновацій «Нове зернятко» розпочав свою роботу 20 червня на полях агрофірми «Агропродсервіс» (с. Настасів, Тернопільського району) в традиційному форматі.

Урочисте відкриття дводенного заходу розпочалось з гімну України та виступів безпосередніх організаторів, а саме:

  • Чайківського Івана Адамовича, народного депутата Верховної Ради України;
  • Барана Андрія Степановича, генерального директора агрофірми «Агропродсервіс»;
  • Карачки Івана Володимировича, виконавчого директора агрофірми «Агропродсервіс» та інших.

Вони відзначили важливість демонстрації досягнень аграріїв в час війни, перспективи та новинки галузі сільськогосподарського виробництва та їх вплив на зміцнення Збройних Сил України.

Цьогоріч виповнюється 25 років агрофірмі «Агропродсервіс», досягнення якої представлені на відповідних стендах.

Студенти коледжу, разом з викладачами Глова В.С., Зубик І.М., Леоненко Н.В. та Глова Г.Р. були приємно вражені масштабами форуму та кількістю і різноманітністю представлених експозицій різними фірмами, а також колоною легкових автомобілів, які передаються ЗСУ.

Особливістю цьогорічного форуму було представлення різних галузей тваринництва, від порід великої рогатої худоби до птахівництва.

Оглядові виїзди в поля, розповіді та демонстрації стану посівів сільськогосподарських культур, сучасної сільськогосподарської техніки від потужних комбайнів до дронів для оприскування полів, технологій сонячної енергетики, систем удобрення та захисту рослин і багато іншого можна було побачити, ознайомитись та встановити контакти для подальшої плідної співпраці.

Важливим позитивом таких відвідин є можливість не тільки пізнати сучасні тенденції в агровиробництві, а й зустрітись з колишніми випускниками коледжу та партнерами у співпраці.

Випускник 2016 року Семенюк Ігор, агроном-технолог фірми «ProPole».

Випускник коледжу Сеник Іван, доктор сільськогосподарських наук, професор ЗУНУ.

Випускник коледжу Карачка Іван, виконавчий директор агрофірми «Агропродсервіс».

Члени редакції всеукраїнської газети «Сільський господар», які завжди відкриті для співпраці з коледжем.

Приємна зустріч з фермерами Тернопільщини.

Форуми такого масштабу є надзвичайно важливими, як в плані популяризації новітніх досягнень, так і формування престижності та різноплановості праці в аграрній галузі.

 

Щиро дякуємо організаторам за чудовий захід європейського рівня та принагідно приєднуємось до вітань з нагоди Ювілею — 25-річчя діяльності компанії «Агропродсервіс».

Володимир ГЛОВА, Іван ЗУБИК,

Наталія ЛЕОНЕНКО, Галина ГЛОВА,

викладачі коледжу

: