Search

Науково-дослідна робота в коледжі продовжується

Науково-дослідна робота в коледжі продовжується

Науково-дослідна робота здобувачів освіти є невід'ємною складовою наукової діяльності коледжу і першим етапом у підготовці наукових кадрів. Вона є одним із важливих засобів підвищення якості підготовки фахівців, сприяє розширенню загального та професійного світогляду. 

Здобувачі освіти коледжу проводять науково-дослідну роботу на колекційно-дослідних ділянках та навчальному парниково-тепличному господарстві коледжу.

Одним з основних напрямів діяльності навчально-дослідних ділянок коледжу – проведення сортовипробування овочевих культур вітчизняної та зарубіжної селекції. В цьому році дослідження проходять гібриди овочевих культур з Нідерландів, Туреччини, Франції.

Студенти коледжу під час проходження навчальних та технологічної практик під керівництвом викладачів Ольги Червоногріцької, Петра Коропецького та зав. тепличним господарством Ольги Покляцької мають можливість проводити фенологічні спостереження за різними сортами та гібридами помідорів, огірків, перцю, вивчати їхні морфобіологічні та екологічні особливості, ознайомитися з особливостями агротехніки вирощування овочів у закритому ґрунті, впливом кліматичних умов на ріст та розвиток рослин.

Минулого тижня відбулась зустріч із торговим представником турецької насіннєвої компанії «Юксел Тогум» Романом Твардовським, який надав для проведення дослідження насіння огірків, томатів та перцю.

Роман Григорович розказав про особливості вирощування даних гібридів у нашій зоні, їх сортову та видову характеристику. Відзначив позитивну роботу та зацікавленість студентів до проведення таких дослідницьких робіт, сказав, що проведення такої дослідницької роботи дає можливість студентам у повній мірі засвоювати теоретичний матеріал і значно розширити свої практичні пізнання, які їм знадобляться на виробництві, як майбутнім спеціалістам-аграріям.

Ігор ДУДЯК, завідувач навчально-виробничої практики,

Петро КОРОПЕЦЬКИЙ, викладач

: