Search

Засідання педагогічної ради

Засідання педагогічної ради

Про основні завдання колективу, склад організаційно-методичних та дорадчих органів коледжу та інше…

Проведено перше в 23024-2025 навчальному році засідання педагогічної ради коледжу.

Перед початком засідання директор коледжу Борис Павлюк щирі слова подяки адресував Михайлу Сопилюку, який тривалий час очолював навчальну частину на посаді заступника директора з навчальної роботи. Слова подяки звучали і на адресу Лариси Стрільчук, яка склала повноваження завідувачки економічним відділенням.

Борис Павлюк представив Ольгу Галайдіду , яка затверджена на посаді заступника директора з навчальної роботи, Ольгу Юрійчук –на посаді заступника директора з гуманітарної освіти та виховання, Олександра Холодило – завідувача економічним відділенням.

Головою циклової комісії кураторів академічних груп рекомендовано Галину Петрів, головою циклової комісії економіко-комерційних дисциплін –Ольгу Киверигу.

Обрано секретаря педагогічної ради – Людмилу Атаманчук, яка з нового навчального року працюватиме на посаді методиста коледжу, завідувачки педагогічним кабінетом.

В порядок денний засідання педагогічної ради ввійшли наступні питання:

  • Основні завдання колективу коледжу по удосконаленню роботи з організації освітнього процесу у 2024-2025 навчальному році;
  • Про склад організаційно-методичних та дорадчих органів коледжу;
  • Затвердження організаційно-плануючої документації на 2024-2025 н.р., планів роботи педради та методичної ради, планів роботи відділень;
  • Затвердження Комплексного плану заходів по організації освітнього процесу у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України на 2024-2025 н.р.;
  • Про внесення змін до «Положення про організацію освітнього процесу у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» у зв'язку зі вступом у дію наказу МОН від 09.05.2024 №653 «Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової перед вищої освіти, та надання їм академічної відпустки»;
  • Різне.

     

Борис Павлюк, директор коледжу, проінформував учасників засідання педради про основні завдання колективу коледжу по удосконаленню роботи з організації освітнього процесу у 2024-2025 навчальному році. Розпочинаючи свій виступ, Борис Степанович подякував всім за підготовку до початку освітнього процесу та особливо наголосив, що головне завдання в цьому навчальному році – це сприяння обороні України, всебічна підтримка Сил оборони України, зокрема працівників та здобувачів освіти, які зі зброєю в руках стали на захист нашої держави. Особлива увага у виступі була надана забезпеченню безпеки всіх учасників освітнього процесу. Було підкреслено важливість досягнення його ефективності в безпечному освітньому середовищі.

Перед колективом поставлені важливі завдання:

  • Здійснення освітнього процесу в умовах військового стану;
  • Забезпечення без пекових умов – негайне реагування на сигнали «Повітряна тривога» та виконання всіх необхідних інструкцій;
  • Робота зі студентами, особливо першокурсниками, щодо адаптації до навчання в період війни;
  • Підготовка коледжу до роботи в осінньо-зимовий період.

Важливим завданням є адаптація до відчутного браку фінансування та зменшення державних витрат на освіту, врахування можливих реформ, які торкнуться закладів фахової передвищої освіти, та значної соціальної і психологічної напруги, що є у суспільстві. Борис Степанович проаналізував ті необхідні заходи, які здійснюються по реалізації цих завдань. Актуалізовано здійснення кроків, спрямованих на реалізацію програми «Голосіївська ініціатива – 2025». Доповідач також зупинився на реалізації певних організаційних і робочих питань. Зокрема, проаналізовано попередні підсумки прийому на навчання,  педагогічний склад, робота навчальних кабінетів та лабораторій. Мова йшла про виконання завдань пов'язаних з імплементацією «Закону про фахову передвищу освіту» в освітній процес. Проаналізовано проведення роботи по створенню безпечних умов для організації освітнього процесу.

На завершення виступу зроблено висновок про готовність закладу до початку навчання та продовження підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.

Ольга Галайдіда, заступник директора з навчальної роботи, інформувала учасників засідання педради про склад організаційно-методичних та дорадчих органів коледжу:

  • Педагогічної ради;
  • Адміністративної ради;
  • Методичної ради ;
  • Навчально-методичних рад відділень;
  • Циклових комісій;
  • Атестаційної комісії;
  • Рейтингової комісії;
  • Конкурсно-кадрової комісії;
  • Стипендіальної комісії.

Ольга Василівна проінформувала про затвердження завідувачів кабінетами та лабораторіями; відповідальних за функціонування спеціалізованих навчальних приміщень та інших об'єктів, що використовуються для забезпечення проведення навчальних та інших занять. Прозвучала інформація про призначення кураторів академічних груп.

Після інформації Ольги Галайдіди та завідувачів відділень Романа Андрусика (технологічне ) та Олександра Холодила (економічне) було затверджено організаційно-плануючу документацію на 2024-2025 н.р., плани роботи педради та методичної ради, планів роботи відділень, Комплексний план заходів по організації освітнього процесу у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України на 2024-2025 н.р., внесення змін до «Положення про організацію освітнього процесу у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» у зв'язку зі вступом у дію наказу МОН від 09.05.2024 №653 «Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової перед вищої освіти, та надання їм академічної відпустки».

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: