Search

Методична рада: перше засідання

Засідання методичної ради

Методична рада: перше засідання

Проведено перше в навчальному році засідання методичної ради з наступним порядком денним:

  1. Про склад і завдання методичної ради коледжу на 2024-2025 н.р.;
  2. Про рекомендації по удосконаленню робочих програм навчальних дисциплін/предметів на 2024-2025 н.р.;
  3. Стан підготовки навчально-матеріальної бази, методичного забезпечення кабінетів і лабораторій до нового навчального року та їх відповідність навчальному плану;
  4. Огляд нормативних документів.

Борис Павлюк, директор коледжу, відкриваючи засідання методичної ради, повідомив про певні зміни, які відбулися в персональному складі методичної ради в зв'язку з кадровими змінами в коледжі. До складу методичної ради ввійшли Ольга Галайдіда, заступник директора з навчальної роботи, Ольга Юрійчук, заступник директора з виховної роботи, Олександр Холодило, завідувач відділення економічним , Ольга Киверига, голова циклової комісії економічних та комерційних дисциплін, Галина Петрів, голова циклової комісії кураторів академічних груп. Секретарем методичної ради затверджено Людмилу Атаманчук.

У виступі з першого питання порядку денного Борис Степанович зупинився на завданнях, які стоять перед методичною радою коледжу:

  • забезпечення якісного освітнього процесу та випуску запланованих якісних, компетентних фахівців;
  • забезпечення сучасних методів педагогічної роботи та підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу;
  • важливе завдання – підвищення якісних та кількісних показників результатів навчання;
  • допомога викладачам щодо ефективної організації методичної та навчально-виховної роботи;
  • практична допомога у формуванні акредитаційних та ліцензійних справ.

Директор коледжу аргументовано прокоментував кожне із поставлених завдань, особливо підкресливши важливість підготовки до майбутньої акредитації освітньо-професійних програм. Особливої уваги вимагає ретельна підготовка ліцензійних справ, яку потрібно розпочинати негайно. Особливо підкреслено важливість відкриття нових спеціальностей, які будуть популярними в регіоні. Є багато інших завдань, над яким буде працювати методична рада і педагогічний загал коледжу в новому 2024-2025 навчальному році.

Ольга Галайдіда, заступник директора з навчальної роботи, проінформувала учасників засідання методичної ради з другого питання порядку денного. Ольга Василівна відзначила, що проводилась і проводиться активна робота з робочими програмами з метою їх відповідності нормам, вимогам акредитації, з врахуванням досвіду інших закладів освіти. Було повідомлено про публікацію зразків освітніх програм на електронних ресурсах комунікації викладачів. Ольга Василівна детально прокоментувала особливості підготовки та вимоги до робочих програм загальноосвітніх та спеціальних дисциплін.

Про стан підготовки навчально-матеріальної бази, методичного забезпечення кабінетів і лабораторій до нового навчального року та їх відповідність навчальному плану доповідали голови циклових комісій:

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін;

Ірина Башта, голова циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін:

Руслана Жлуховська, голова циклової комісії фінансово-облікових дисциплін;

Іван Зубик, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін;

Ольга Киверига, голова циклової комісії економічних та комерційних дисциплін;

Валентина Перит, голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін.

У своїх виступах вони інформували про проведену роботу та готовність навчально-матеріальної бази, методичного забезпечення кабінетів і лабораторій до нового 2024-2025 навчального року.

Ольга Галайдіда виступила з оглядом нормативних документів.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

 

 

 

: