Search

Вивчаємо стан ринку праці і працевлаштування

Вивчаємо стан ринку праці і працевлаштування

Актуальним питанням для майбутніх випускників Заліщицького фахового коледжу є пошук відповіді на питання: який ринок праці сьогодення, як молодому фахівцю почати свій трудовий шлях, як ефективно та конструктивно підійти до пошуку роботи, написати резюме, пройти співбесіду з роботодавцем, а, можливо, й започаткувати свій бізнес?.

Одним із шляхів сприяння молодим людям у їх професійному становленні є зв'язки коледжу з майбутніми роботодавцями та фахівцями Заліщицького відділу Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості. Його очолює випускник Копичинецького технікуму та Української сільськогосподарської академії Михайло Іванович Гнатишин. На одній із чергових зустрічей в цій установі студенти отримали змістовні та вичерпні відповіді на ці та інші питання. Керівник філії, його заступник Віталій Данюк (теж випускник Заліщицького коледжу) ознайомили з структурою, функціями та послугами служби зайнятості та станом ринку праці на сучасному етапі.

Цікаву і емоційну насичену співбесіду-тренінг з майбутніми фахівцями «Комп'ютерної інженерії» та «Екології» провела фахівець центру, кар'єрний радник Людмила Яковець. Вона висвітлила методику підготовки до співбесіди з працедавцем, психологічні особливості дій в процесі пошуку роботи. Йшлося про професійне навчання, допомогу кар'єрного радника у пошуку роботи, актуальні вакансії, можливості постійного та тимчасового працевлаштування, Наголошено також про переваги легальної зайнятості і ризики нелегальної зайнятості.

В ході відвідування центру студентів ознайомлено із функціональним простором та розміщеними матеріалами, було продемонстровано роботу з клієнтами. Представлено технічне оснащення центру, сучасний зал для відео-конференції, серверну кімнату та робоче місце фахівця по обслуговуванню ІКТ установи.

Юнакам і дівчатам було надано можливість поспілкуватися із спеціалістами центру, зокрема із ще однією випускницею Заліщицького коледжу, начальником відділу взаємодії з роботодавцями Наталією Вовк. На даному заході студенти ознайомилися з комплексом соціальних послуг, які надаються фахівцями служби зайнятості, отримали інформацію щодо актуальності обраної ними професії на ринку праці.

В ході зустрічі лейтмотивом звучала ключова настанова: «Аби досягти вершин у кар'єрі перш за все потрібно бути професіоналом своєї справи, а для цього важливо постійно навчатися фаху, слідкувати за новинками у цьому напрямку та оволодівати додатковими суміжними знаннями і навичками; бути активною і морально свідомою людиною». Над цим і будуть працювати студенти разом із своїми викладачами у співпраці з нашими роботодавцями.

Михайло СОПИЛЮК, провідний фахівець з працевлаштування випускників

 

 

 

: