Search

До відома студентів

До відома студентів

Всіх вітаємо із початком навчального року!

У ВСП Заліщицький ФК імені Є. Храпливого НУБіП України постійно ведеться робота щодо забезпечення прав здобувачів освіти, які потребують соціального захисту. Зокрема, такі студенти мають певні пільги з стипендіального забезпечення та оплати за проживання в гуртожитку.

Для успішної реалізації цих прав прохання до студентів та їх батьків чітко дотримуватися рекомендацій визначених відповідними законодавчими та нормативними актами.

Призначення соціальної стипендії:

  • Студенти пільгових категорій, які навчаються на денній формі здобуття освіти лише на місцях державного замовлення і яким з урахуванням рейтингу успішності не призначено академічну стипендію (крім дітей-сиріт та осіб з їх числа),мають право отримувати соціальну стипендію, розмір якої для дітей-сиріт та осіб з їх числа становить 4794 грн., а для решти пільгових категорій, а саме: діти осіб, визнаних постраждалими учасниками Революції Гідності та учасниками бойових дій, діти – внутрішньо-переміщенні особи, діти-інваліди та особи з інвалідністю І-ІІІ групи, особи, визнані постраждалими учасниками Революції Гідності та учасниками бойових дій, діти, загиблих померлих (тих, що пропали безвісти) учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни або Захисників і Захисниць України – 890 грн. Діти-сироти і особи з їх числа можуть отримувати одночасно і академічну стипендію (у разі її призначення згідно рейтингу успішності) і соціальну стипендію.
  • Для призначення соціальної стипендії з вересня місяця поточного року першокурсники пільгових категорій повинні терміново, але не пізніше як до 28 серпня 2024 р. подати в навчальну частину екземпляри необхідних пакетів документів: копія паспорта громадянина України, копія свідоцтва про народження, копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, копія студентського квитка, довідка УСПЗН про призначення допомоги як малозабезпеченій сім'ї.

Студентам, які подадуть документи пізніше 28 числа, стипендія буде призначатися з фактичного місяця подачі письмової заяви з необхідними пакетами документів. Тому просимо студентів не зволікати із своєчасною подачею документів.

Оплата за проживання в гуртожитку

Для забезпечення пільгового проживання в гуртожитках студентів окремих категорій (діти осіб, визнаних постраждалими учасниками Революції Гідності та учасниками бойових дій, діти – внутрішньо-переміщенні особи, особи, визнані постраждалими учасниками Революції Гідності та учасниками бойових дій, діти, загиблих померлих (тих, що пропали безвісти) учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни або Захисників і Захисниць України), які навчаються на денній формі здобуття освіти, необхідно у двотижневий термін з моменту поселення у гуртожитки подати заступнику директора з виховної роботи відповідні заяви із підтверджуючими документами. Студенти інших курсів, які вже отримували зазначену пільгу раніше, подають лише заяву.

Уляна ВИЗНЮК

: