Search

Нові інформаційні технології в освіті

Нові інформаційні технології в освіті

 

У державних вимогах до змісту і рівня підготовки дипломованих молодших спеціалістів з вищою освітою підкреслюється тісний взаємозв'язок їх професійної діяльності з використанням сучасних інформаційних технологій, що базуються на найновішій комп'ютерній техніці і забезпечують високий рівень інформаційних і аналітичних функцій.

У наш час використання персональних комп'ютерів та комп'ютерних технологій набуло бурхливого розвитку. Сучасні комп'ютерні технології обробки інформації, використання інформаційно-довідкових і автоматизованих систем є основою успішного вирішення завдань господарського обліку. Комп'ютерна форма обліку стала домінуючою і майже єдиною.

15 лютого 2017 року відбулася Десята всеукраїнська науково-практична конференція "Нові інформаційні технології в освіті"
(Технології "1С:Підприємства" у підготовці ефективних та потрібних для національної економіки кадрів).

Захід проходив в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Організатори конференції – ТОВ "Скайлайн Софтвер", Всеукраїнська громадська організація "Рада з конкурентоспроможності індустрії ІКТ" і Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

Науково-практична конференція в Києві орієнтована на те, щоб дати можливість представникам освітніх закладів отримати інформацію про тенденції розвитку ІТ-індустрії, про нові програмні рішення "1С:Підприємства 8", обмінятися практичним досвідом викладання, намітити шляхи розширення співпраці з партнерами 1С:Франчайзі для реалізації спільних освітніх та дослідницьких проектів, обговорити інноваційну модернізацію освітньої галузі, поділитися досвідом інтеграції в міжнародну освітню сферу.

 

НАПРЯМКИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

  • Обговорення проблем та перспектив у підготовці спеціалістів з технічних і економічних спеціальностей.
  • Організаційні форми співпраці з навчальними закладами.
  • Досвід співпраці бізнес структур (1С:Франчайзі) і освітніх установ.
  • Професійні стандарти для ІТ-галузі – орієнтир для викладачів: зближення професійних та освітніх стандартів - заставу підготовки затребуваних економікою кадрів.
  • Розвиток прикладних рішень "1С:Підприємства" - ефективного інструменту автоматизації комерційних і бюджетних організацій, включаючи освітні організації.
  • Розвиток галузевих і спеціалізованих рішень "1С:Підприємства".
  • Актуальні питання підготовки спеціалістів по платформі та прикладних рішеннях "1С:Підприємство 8" для підвищення продуктивності при розробці, впровадженні та використанні інформаційних систем.
  • Використання інформаційної системи 1С:ІТС при підготовці майбутніх бухгалтерів, консультантів та ІТ-спеціалістів.
  • Майстер-клас: як переконати студентів використовувати ліцензійне ПЗ.

На сьогоднішній день 450 вищих навчальних закладів України проводять навчання студентів з використанням програм "1С:Підприємство". Програмні продукти та технології "1С:Підприємства" широко використовуються в навчальній, науковій, адміністративній діяльності, для автоматизації управління та обліку навчальних закладів всіх рівнів. У багатьох навчальних закладів є великий досвід їх ефективного використання.

Певний досвід роботи є і в нашому навчальному закладі: ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого».

Викладачі інформаційних систем і комп'ютерних технологій стараються впроваджувати новітні системи і технології в освіті, тому кожного року є активними учасниками даних всеукраїнських науково-практичних конференцій. В цьому році в Десятій всеукраїнській науково-практичній конференції "Нові інформаційні технології в освіті" приймали участь викладачі Стрільчук Л.В., Глова Г.Р., Леоненко Н.В., Леоненко Р.Г. та Стрільчук О.В.

 

Леоненко Н.В., Леоненко Р.Г. — викладачі спецдисциплін ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого»

: