Search

Весняне обрізання дерев – найважливіші заходи в житті саду

Весняне обрізання дерев – найважливіші заходи в житті саду.Основною метою здійснення обрізки дерев є прискорення їх вступу в плодоношення, сприяння отриманню вищих урожаїв та збільшення розмірів плодів з гарним зовнішнім виглядом і покращеними смаковими якостями. Але не лише цим обмежується значення обрізки дерев – краще формується крона дерева, збільшується її освітленість, дерева омолоджуються, зростає їх довговічність та стійкість до шкідників, хвороб і несприятливих умов навколишнього середовища. 

Переваги обрізування дерев добре розуміють студенти агрономічного відділення-32 групи спеціальності «Виробництво і переробка продукції рослинництва».В рамках навчальної практики, з дисципліни «Плодівництво», практиканти проводять обрізку дерев на базі нашого навчального закладу під керівництвом викладачів коледжу Білінського І.В. та Грицишин С.Ф. Студенти мають можливість закріпити теоретичні знання і набути практичні навики по обрізці плодових насаджень.

Перед початком робіт відповідальні викладачі провели інструктаж з техніки безпеки та продемонстрували основні правила проведення обрізки плодових дерев. Студенти взялись із великим завзяттям й ентузіазмом до роботи та працюють швидко і якісно. 

І.В.Костур, секретар педкабінету

: