Search

Відкрите заняття з дисципліни «Основи підприємництва і маркетингу»

Відкрите заняття з дисципліни «Основи підприємництва і маркетингу»

Напевне кожен студент, котрий обирає відповідний фах, в майбутньому бачить себе висококваліфікованим спеціалістом, а головне – успішним бізнесменом. Проте неможливо уявити відкриття будь-якого бізнесу та розвитку будь-якого підприємства без розробки бізнес-плану – документу, який показує шляхи реалізації підприємницької ідеї та її доцільність.

Бізнес-планування зазвичай супроводжується виконанням великого обсягу різноманітних обчислень та аналізу вихідних даних. Результати аналізу потребують зручного подання та візуалізації. Все це різноманіття видів аналітичної обробки економічної інформації неможливо уявити собі без застосування сучасного програмного забезпечення.

З метою визначення місця та ролі сучасного програмного забезпечення в бізнес-плануванні, 27 березня 2017 року викладачем коледжу Галайдідою О.В. було проведене відкрите заняття з дисципліни основи підприємництва і маркетингу на тему: «Програмне забезпечення бізнес-планування» в 42 групі спеціальність 5.09010103 «Виробництво і переробка продукції рослинництва».

Заняття проводилось за чітко за розробленим планом, складеним відповідно до програми навчальної дисципліни.

Викладач доступно доніс до студентів доцільність вивчення даної теми та ознайомив із основними питаннями, корті слід розглянути, щоб отримати вичерпні знання із методики автоматизації бізнес-планування.

На занятті була створена доброзичлива атмосфера – викладач не лише доносив інформацію до студентів, але й підтримував із ними діалог, намагався виявити та дати вичерпну відповідь на незрозумілі питання, з котрими стикалися слухачі під час ознайомлення із новим для них матеріалом.

Лектор, використовуючи особистісно-орієнтований підхід до студентів, добре організував групу до заняття, підтримував творчу атмосферу впродовж та систематично організовував закріплення вивченого матеріалу опорними запитаннями.

Викладач показав яскравий приклад того, як ефективно слід використовувати інформаційні технології та ТЗН на занятті. Окрім візуальної підтримки лекційного матеріалу графіками, діаграмами, таблицями, скріншотами програмного забезпечення з використанням програми PowerPoint, викладач показав практичний приклад, як формуєтьсябізнес-план вспеціалізованому програмному продукті Project Expert.

Викладач досяг поставленої мети, в результаті чого студенти засвоїти знання щодо системи, методів та алгоритмів розробки бізнес-плану з використанням сучасного програмного забезпечення, котрі реалізують на практичному занятті де самостійно створюватимуть бізнес-модель підприємства за допомогою комп'ютерного комплексу Project Expert.

Викладач Галайдіда О.В. отримала схвальні відгуки від колег, які відмітили, що заняття було проведено на високому методичному рівні.

Заняття відвідали: зав. економічним відділенням Стрільчук Л.В., зав. агрономічним відділенням Андрусик Р.В., методист коледжу Деркач Н.Я., голови циклових комісії – Папущко М.Д., Киверига О.Ю., Глова Г.Р., Сопівник Л.Й., викладачі – Ситник Г.М., Яремчук О.М., Зубик І.М., Проданик Н.Д., Юрійчук О.В., Петрів Г.В., бухгалтер Лилик У.П.

: