Search

«Запобігти, врятувати, допомогти!»

«Запобігти, врятувати, допомогти!»

10 листопада 2017 року у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливий» відбулося показове заняття працівників Заліщицького РВ Управління ДСНС України у Тернопільській області зі студентами коледжу.

Зустріч студентів та рятувальників розпочалася із перегляду відеороликів про види вогнегасників і їхнє застосування та імітацію пожежі в житловій квартирі. Після чого студенти мали змогу імітувати пожежу та викликати службу порятунку, ознайомитись з пожежно-рятувальною  технікою та обладнанням, які знаходяться на озброєнні у підрозділі.

Студенти дізнатися про випадки пожеж, надзвичайних ситуацій, які трапляються на території нашої області та почули рекомендації фахівців служби щодо дотримання правил безпеки в повсякденному житті.  Також, в ході зустрічі працівники ДСНС розповіли присутнім про діяльність «Служби порятунку-101», про ті тривожні виїзди рятувальників на ліквідацію різного роду надзвичайних ситуацій, надання допомоги людям, котрі потрапили в біду. Розповіли про принцип роботи апаратів захисту органів зору та дихання, які рятувальники використовують під час ліквідації надзвичайних ситуацій в сильно задимленому середовищі. Продемонстрували присутнім засоби пожежогасіння та оснащення, за допомогою якого їм доводиться ліквідовувати надзвичайні ситуації. Студенти коледжу мали можливість приміряти бойовий одяг пожежника-рятувальника, спробували користуватися рятувальним обладнанням та гасити навчальну пожежу.

Зубик І.М., викладач коледжу

: