Search

Секційне засідання циклової комісії економічних та комерційних дисциплін

Секційне засідання циклової комісії економічних та комерційних дисциплін по підсумках науково-дослідних та пошукових робіт за 2016-2017 навчальний рік

 

На розгляд було представлено наступну тематику:

1. Дослідження рівня цін на сільськогосподарську продукцію та фактори впливу на них

Досліджуючи чинники які створили підґрунтя для класифікованої оцінки фінансового стану підприємства, фінансової ситуації з господарстві країни в цілому, прийняття ефективних управлінських рішень, без чого шанси на успіх у конкретній ринковій боротьбі значно зменшуються. Фінансова діяльність господарства повинна бути спрямована на забезпечення систематичного надходження й ефективного використання фінансових результатів, дотримання розрахункової і кредитної, дисципліни, досягнення раціонального і співвідношення власних і залучених коштів, фінансової стійкості з метою ефективного ведення господарської діяльності. 

 

Студентка 36-Е групи: Доготарь Валентина

Керівник: Киверига О.Ю.


2. Особливості екологічного маркування

В умовах постійно зростаючої конкуренції привернути увагу споживачів до своєї продукції стає для виробників пріоритетним завданням. Серед інструментів залучення уваги покупців слід виокремити: рекламу продукції в засобах масової інформації, на вулиці, підвищення популярності бренду, наявність медалей і дипломів різних виставок на упаковці товару. Однак недостатньо привернути увагу до продукції, потрібно заручитися довірою покупців. Тенденції споживчого ринку такі, що довіру покупців викликає тільки така продукція, якість якої є безсумнівною.

Екомаркування — це один зі способів повідомити покупцеві про високу якість продукції. З упевненістю можна стверджувати, що екомаркування — перспективний напрям і реальний маркетинговий інструмент, який є дієвим способом підвищення лояльності до продукції.

Студент 36-К групи: Красій Максим

Керівник: Ситник Г.М.


3. Розвиток сільськогосподарських кооперативів в аграрному секторі регіону в умовах ринкових відносин

Принципи підприємницької діяльності визначають і діяльність інфраструктури аграрного ринку, яка у процесі формування нових форм власності та господарювання набрала широкого розмаху в усіх регіонах України. 

Серед кооперативів значну питому вагу займають обслуговуючі кооперативи, існує дві основні категорії кооперативів цього типу. Одні з них мають на меті проведення спільних операцій на ринку: реалізація продукції своїх членів, іноді після переробки; закупівля засобів виробництва, інші кооперативи мають на меті об'єднати виробників для спільного використання засобів виробництва (це стосується сільськогосподарської техніки, складів, тощо).

Студентка 36-Е групи: Худоб´як Натілія

Керівник: Дуда М.І. 


4. Організаційно-виробниче забезпечення конкурентно-спроможної продукції

Одним з найважливіших напрямків підвищення конкурентоспроможності продукції являється її цінова перевага, для забезпечення якої собівартість, як базова величина ціни повинна формуватися за низько витратним принципом, що досягається за рахунок удосконалення галузевої структури суб'єктів господарювання, науково-обгрунтованої спеціалізації і концентрації виробництвапідвищення продуктивності праці, ефективним використанням ресурсів і виробничого потенціалу та врахування вимог ринку.  

 

 

студентка 36-Е групи: Бурдяк Іванна

Керівник: Падус Я.М. 


5. Соціально-економічні наслідки інфляції та їх запобігання

Найбільшої ефективності, щодо зниження рівня інфляції, можна досягти за умов комплексного використання всіх чинників боротьби з інфляцією.

Інфляція – це cкладний багатопрофільний процеc, її наcлідки завдають cерйозної шкоди економіці країни та її наcеленню. Інфляційні процеcи в Україні відбувалиcя за різних причин, як зовнішніх так і внутрішніх. Зокрема, це дефіцит бюджету, зроcтання державного боргу, надмірна еміcія грошей, монополізація виробництва, незбаланcованіcть інвеcтицій, загоcтрення cоціально-політичної cитуації в країні. 

 

студентка 25 групи: Зубик Ірина

Керівник: Холодило О.І.


6. Долі випускників

«Наша праця – формування людини, і це покладає на нас особливу, ні з чим незрівняну відповідальність»

В.О. Сухомлинський

Не одне покоління чудових фахівців здобули знання у нашому навчальному закладі, на полицях архівів збереглися документи , де записано надбання працівників і студентів, їх досягнення у книзі М.В. Сопилюка «На переломі століть» читаємо: «Ніколи не зітруться з пам'яті імена і справи людей, які в різні роки пов'язали долю з нашим навчальним закладом. Вони були і є різними, по-всякому склалася їх життєва та професійна доля. Хтось працював кілька місяців чи років, а дехто ціле трудове життя. І кожен з них заслуговує на свою частику людської вдячності за працю». 

Студент 35 групи: Дмитрик Михайло

Студент 34-Б групи: Дерень Оксана

Керівник: Зарівна Б.П. 

Після кожної заслуханої доповіді проводилося обговорення питань, які задавалися присутніми учасниками конференції секційного засідання.

Голова циклової комісії економічних та комерційних дисциплін

О.Ю. Киверига

: