Search

6 грудня – День Збройних Сил України

6 грудня – День Збройних Сил України

      День Збройних Сил України - свято, яке відзначається щорічно 6 грудня у день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України "Про Збройні Сили України".Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

    Збройні Сили України - військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. Збройні Сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України, а також беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

   На сьогодні Збройні сили України складаються зі сухопутних, повітряних і військово-морських військ. Кожна з цих частин має "свій" професійний день, тому 6 грудня День Збройних Сил України — своєрідне об'єднання всіх військовослужбовців країни.

     Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук. Незламний і непереможний бойовий дух, мужність і професіоналізм воїнів Збройних Сил України й надалі будуть національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України.

   У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного фізичного здоров'я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

: