Search

Подорож у мальовничі Карпати

Подорож у мальовничі Карпати

    «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», навчає народна мудрість. Дотримуючись цього принципу з метою глибшого пізнання історії, культури та побути рідного краю викладачами коледжу для студентів перших та других курсів була організована краєзнавча екскурсія в Карпати.

    Багатою й цікавою є історія мальовничого Карпатського краю. Українські письменники присвячували красі Карпат свої твори. Зокрема, Іван Франко, Леся Українка, Ольга Кобилянська та багато інших оспівували красу природи і звичаї гуцулів. Крім природної краси, цей регіон багатий на цікаві пам'ятки, котрі представляють велику культурну та історичну цінність.

    У Буковелі, найбільшому гірськолижному курорті України студенти піднялися в гори, прогулялися карпатськими стежками, квітучими галявинами та купалися в озері «Молодості». Нереально красиві гори в туманному серпанку, вкриті шатром з вікових смерек та сосен, зелені полонини, що нагадують альпійські луки, дзвінкі струмки, бурхливі водоспади, швидкі гірські річки та озера.

    Наступного дня студенти мали змогу побувати біля гірськолижних спусків у Ворохті, які в радянські часи були тренувальною базою олімпійців. Сьогодні курорт Ворохта є центром підготовки українських спортсменів зі стрибків із трамплінабіатлону, лижних перегонів. Місце надзвичайно мальовниче, з усіх сторін оточене горами та лісами. Ворохта входить до складу Карпатського національного природного парку.

    Також студенти разом із викладачами відвідали Яремче. Візитною карткою цього міста є водоспад Пробій, який шумить в каньйонах річки Прут. Легендарним для міста є вождь опришків Олекса Довбуш, якого інколи називають мольфаром (місцевий чарівник). Він десятиліттями тримав у страху польських поміщиків. У місті, за легендою, знаходиться його камінь і печера, де він зі своєю ватагою переховувався від переслідування.

    На згадку про екскурсію хлопці та дівчата придбали сувеніри та привезли море позитивних емоцій, незабутніх вражень, насолодилися красою природи та глибше пізнали історію та побут рідного краю.

Петрів Г.В., Глова Г.Р.,

Леоненко Н.В., Олійник М.Д.,

Перит В.В.  – викладачі коледжу

: