Search

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Всеукраїнський тиждень  з протидії булінгу

    В рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу для студентів 1-х курсів у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» була організована зустріч з представниками Заліщицького бюро правової допомоги. Адже не секрет, що серед сучасної молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та агресивної поведінки у міжособистісних стосунках. Булінг (bullying, від анг. Bully - це форма психічного насильства у вигляді утиску, дискримінації, цькування, травлі, бойкоту, дезінформації, псування особистих речей, фізичної розправи.

    Під час зустрічі студенти коледжу були ознайомлені з формами булінгу та мали можливість взяти участь у обговорені різних ситуацій та визначати шляхи їх вирішення. Заступник голови бюро правової допомоги Таїсія Рубеняк наголосила на розповсюджені психологічного булінгу - насильство, пов'язане з дією на психіку, що завдає дитині психологічного травмування шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, якими навмисно заподіюється емоційна невпевненість жертви. До цієї форми можна віднести:

  • вербальний булінг: образливе ім'я, з яким постійно звертаються до жертви, обзивання, поширення образливих чуток, словесне приниження, бойкот та ігнорування, залякування.

  • вимагання (грошей, коштовних або інших речей, їжі, примус що-небудь вкрасти);

  • кібербулінг - новітній спосіб знущання з використанням електронних засобів комунікації, який включає: приниження та цькування за допомогою мобільних телефонів, гаджетів, Інтернету.

    Працівниками бюро правової допомоги було надано інформацію щодо умов звернення осіб які стали жертвами булінгу до даного центру та інших установ регіону. Ознайомлено з нормативними актами про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування нетерпимості до цього явища.

    Підсумовуючи даний виховний захід, заступник директора з виховної роботи Книш І.Я. звернув увагу присутніх на просвітницьку роботу, спрямовану на інформування учасників освітнього процесу яку проводять дирекція, куратори груп та викладачі коледжу з даної проблеми. За 2018-2019н.р. у нашому навчальному закладі розміщено інформаційні матеріали, створено сторінку на веб-сайті, запроваджено скриньку довіри, оприлюднено телефони довіри, опрацьовано онлайн курс «Протидія та попередження булінгу у закладах освіти».

Левицька І.В.

: