Search

Зустріч з легендою української естради

Зустріч з легендою української естради

В Заліщицькому агроколеджі ім.Є.Храпливого проводиться немало заходів, спрямованих на розширення естетичного світогляду студентів. Та концерт, який відбувся в очікуванні Дня студента, був особливий. Організований за сприяння дирекції та профспілкової організації, він надав унікальну можливість зустрітися зі справжньою легендарною особистістю української естради – музикантом, композитором, співаком, поетом та продюсером, Заслуженим артистом України Олександром Тищенком.

Олександр Тищенко – засновник і соліст гурту «Зимовий сад», створеного у 1980 році в Київському державному вищому музичному училищі ім.Р.М.Глієра. Він також закінчив Київську консерваторію ім..П.І.Чайковського. Гурт «Зимовий сад» став лауреатом фестивалю «Інтершанс-89» та третього місця на «Червоній руті-89» в Чернівцях. Гурт записав 4 альбоми, гастролював по Україні, Росії, Польщі, США та Канаді.

Розпочавши сольну кар'єру, Олександр Тищенко став лауреатом багатьох фестивалів, серед яких «Ялта-90», «Вільнюс-92», «Пісня року-97», дипломантом «Слов'янського базару-92». Записав 8 аудіоальбомів та зняв 7 відеокліпів. В рейтингу популярності «Колесо фортуни-96» був визнаний найкращим композитором, аранжувальником та виконавцем. Він – автор музики до кінофільмів, мюзиклів. В 1995 році написав симфонічну ораторію «Доля» на слова Тараса Шевченка та зробив оркестрування та запис «Стрілецьких пісень» у виконанні академічної хорової капели ім.Ревуцького.

А ще Олександр Васильович – справжній патріот України, комунікабельна людина. І тому його виступ в коледжі був надзвичайно тепло сприйнятий студентською глядацькою аудиторією, яка отримала не тільки зустріч з яскравими авторськими творами, але й урок справжнього патріотизму та любові до рідної землі , поетичної та пісенної творчості справжнього Маестро української естради.

 

Концерт відмінно провів конферансьє Борис Маланюк, який не один рік працює разом з Олександром Тищенком. Місце за звукооператорським пультом займав Олександр Тищенко-молодший, який працює разом з батьком у студії «Зимовий сад».

Юрій Вйтик

Використано матеріали «Вікіпедії»

: