Search

Профорієнтаційний «десант»

Профорієнтаційний «десант»

Важливе значення для функціонування навчального закладу має систематичне проведення ефективної профорієнтаційної роботи серед учнів загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних ліцеїв та училищ. Мета цієї роботи – допомога у виборі майбутньої професії, ознайомлення з діяльністю навчального закладу та залучення майбутніх абітурієнтів до навчання в ньому. Серед різноманітних форм проведення профорієнтації колективом коледжу з'явилась ще одна цікава форма. Своєрідний профорієнтаційний «десант» побував у селах Верхні Станівці та Брусниця Кіцманського району Чернівецької області, охопивши учнівський контингент 4 шкіл.

Спочатку делегація коледжу на чолі з директором В.С.Гловою зустрілась з учнями 9-11 класів та їх батьками у Верхніх Станівцях. Сюди ж на зустріч прибули шкільним автобусом учні з Нижніх Станівців та Брусенків.

З цікавістю присутні прослухали розповідь Володимира Степановича про особливості вступу, спеціальності, по яких проводиться підготовка в коледжі, навчання та проведення дозвілля студентами. Розповідь супроводжувалась демонстрацією відеопрезентації, яку підготував А.М.Червоняк.

В концертній програмі взяли участь вокальний гурт «Браво», танцювальний склад народного ансамблю пісні і танцю «Хлібодари», соліст Іван Мандзюк.

Після невеликого концерту, програма якого була тепло сприйнята присутніми, батьки майбутніх абітурієнтів мали можливість поспілкуватись з директором В.С.Гловою про особливості навчання та побутові умови в коледжі.

Того ж дня ще одна така зустріч відбулася у середній школі ім.Івана Миколайчука с.Брусниця. Тут також були присутні учні 9-11 класів.

Успішна поїздка була підготовлена викладачами А.М.Червоняком, Ю.Л.Гірчаком та І.М.Зубиком та здійснена за підтримки дирекції коледжу. Щирі слова вдячності висловлюємо за організацію зустрічей директорам: Верхньостанівецької школи І.М.Руснаку, школи с.Брусенки М.М.Собку, Нижньостанівецької школи С.К.Лакусті (який надав автобус для довезення школярів з двох шкіл), Брусницької школи О.К.Гулі.

Знайомство з представниками нашого коледжу, розповідь про його діяльність та особисте спілкування студентів і школярів неодмінно сприятимуть кращому уявленню про професії, які можна здобути в Заліщицькому коледжі. І серед абітурієнтів влітку 2020 року в Заліщиках будуть і випускники цих шкіл.

Юрій Війтик

: