Search

Незабутні зустрічі в бібліотеці коледжу

Незабутні зустрічі в бібліотеці коледжу

«Якщо шукаєш в книгах мудрості уважно,

то знайдеш велику користь для душі своєї»

Нестор Літописець

В глибину століть сягає історія українського народу. Пізнати історію рідної сторони нам допомагають книги і самобутня творчість наших земляків.

Благодатна заліщицька земля за свою багатовікову історію зродила не одну плеяду обдарованих людей, що прославили цей край у пісні і поезії, на художньому полотні чи в музичній композиції. На берегах Дністра спалахнули імена багатьох талановитих людей – Осипа Маковея, Євгена Храпливого, Василя Вериги, Миколи Горбаля, Ганни Рибцуник, Петра Мельника, Василя Дрозда, Ігоря Федірка, Павла Мамалиги і багатьох інших.

Вже стало доброю традицією запрошувати знаних літераторів нашого краю на цікаві зустрічі зі студентами та викладачами коледжу.

 

Сопилюк М.В. – відомий історик нашого краю, педагог, заступник директора з навчальної роботи ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого». Його книги були представлені заліщанам, презентовано студентам й усім, хто цікавиться історією, в бібліотеці коледжу:«На переломі століть…», «Церква Покрови Пресвятої Богородиці в Заліщиках», «Заліщики: роки, події, люди». З-під пера автора вийшли ще декілька історичних досліджень. Їх презентація в бібліотеці - попереду.

Відбувалися зустрічі з нашою краянкою, поетесою, журналістом, головним редактором районної газети «Колос», автором поетичних, прозових збірок - Оксаною Іванівною Дяків. Такі літературні зібрання традиційні у нашому коледжі, адже зустріч з мистецтвом слова – це навіть потреба часу, бо поезія завжди надихає, це цілющий ковток для спраглої душі, це особливий спосіб торкнутися до струн людської душі, а ще - це всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини.

Найвагомішим, найбільш авторитетним репрезентантом літературного життя нашого краю є Петро Мельник. Талановитий поет живе у храмі слова і дає насолоджуватись чудодійним нектаром поціновувачам свого таланту уже багато років.

Змістовною та цікавою була зустріч з відомими письменниками Тернопільщини, що презентували свої видання в бібліотеці коледжу - Василем Тракало, Петром Дараманчуком, Володимиром Барною та іншими.

Надаємо уваги виховним заходам, які присвячені пам'яті Героїв Небесної Сотні, героїв- земляків, які полягли на Сході України. Саме цій темі приурочена книга «Герой», презентацію якої організували і провели бібліотека коледжу спільно з центральною районною бібліотекою. Книга присвячена Герою Небесної Сотні, Герою України Юрію Вербицькому. Цікаво, що авторами цієї книги є вчитель історії, заступник директора Гнідинської школи ім. П.Яцика Бориспільського району Київської області Любов Прядко та головний лікар Заліщицького обласного комунального дитячого санаторію, лікар - педіатр Петро Буринюк

Ця книга є частиною життєпису родини Вербицьких-Посацьких. До неї увійшли щемливі історії про членів родини, зібрані авторами у результаті пошуково-дослідницької роботи з архівними документами, фотоматеріалами, розповідями живих свідків подій періоду визвольних змагань початку ХХ століття, подій Другої світової війни, подій, які відбувалися на Майдані у 2013-2014 роках. З нагоди цього заходу в бібліотеці була організована виставка «Вічними є подвиги Героїв».

Бібліотека завжди була і є виховним простором навчального закладу, соціально-культурним середовищем, в якому завдяки ефективному взаємозв'язку між педагогами, бібліотекою і студентами досягають очікувальних результатів виховання.

Працівники бібліотеки коледжу 

                                                                           фото з архіву Юрія Війтика 

 

: