Search

В коледжі-«зелена» толока»

В коледжі-«зелена толока»

Той, хто потрапляє на територію Заліщицького агроколеджу ім..Є.Храпливого, вражений не тільки величним навчальним комплексом з навчальними корпусами, гуртожитками, великим спортзалом та спортмайданчиками. Є ще один фактор, який викликає щире захоплення, адже навчальний заклад розташований в оточенні величного дендропарку. Парк започаткований в 70-х роках минулого століття, поступово був розширений і нині налічує близько 200 сортів зелених насаджень: дерев, кущів, багаторічних квітів, які щороку доповнюються сезонними. За дендропарком дбайливо доглядають студентські групи, адже його територія розподілена між ними.

Та карантин вніс свої корективи і «зелена зона» коледжу потребувала суттєвої допомоги. Саме тому за ініціативою дирекції чоловіча частина колективу вийшла на толоку, основною метою якої стало окультурення зелених насаджень.

Після короткої інструктивної розмови учасники толоки були розподілені на групи, було визначено основні завдання і робота закипіла..Територія дендропарку наповнилась звуками мотопил, мотокіс, в хід пішли сікатори, сучкорізи..

Зелені насадження звільнялись від непотрібних гілок, а галявини між деревами та кущами від порослих бур'янів.

Поступово територія дендропарку набуває привабливого вигляду і милуватиме око не тільки працюючих тут та студентів, які навчаються в закладі, але й гостей коледжу.

Юрій Війтик

: