Search

Проведення благоустрою території навчального закладу

Проведення благоустрою території навчального закладу

Природа – наш спільний дім, тож давайте

будемо спільно дбати про нього.

Пізнання довкілля допомагає змінити погляди і дії наших студентів, щоб у майбутньому вони не перетворилися на руйнівників біосфери, частинкою якої є самі. В природоохоронній роботі важливо розвивати у студентів екологічне мислення, культуру, формувати в них почуття обов'язку та відповідальності за стан довкілля, охороняти її скрізь і завжди.

Щорічно студенти беруть участь у проведенні весняної толоки з озеленення та благоустрою території коледжу. Основне завдання викладачів агробіологічних дисциплін навчити студентів дивитись і бачити красу навколишнього світу, створити для них можливості одержувати нові враження, проявляти милосердя, співчуття до всього живого, виховувати готовність прийти на допомогу природі. Саме у коледжі в студентів формується правильне розуміння екологічних аспектів до збереження та охорони навколишнього природного середовища.

Колекції парку постійно поповнюються. Зелені насадження навколо навчального закладу виконують соціально-екологічні функції: санітарно-гігієнічну, захисну, архітектурно-художню, рекреаційну, навчально-виховну.

Науковою основою озеленення є досвід інтродукції та акліматизації рослин, а також принципи садово-паркового мистецтва. Для збагачення дендрофлори парку та озеленення території коледжу створений розсадник декоративних культур.

Садіть дерева і квіти. Вони збагачують повітря киснем, поглинають вуглекислий газ, зменшують шум. Одне дерево за день адсорбує з повітря 1кг пилу. Якщо вам подобаються живі квіти, вирощуйте їх у себе в помешканні, на балконах, верандах, але не рвіть польових квітів, не топчіть їх ногами, бо це аморально, це екологічний злочин проти лісу чи лугу, де вони ростуть.

Приєднуйся до акції «Посади своє дерево»!

Галина ФРЕЯК, викладач біологічних дисциплін

 

: