Search

Знаменні дати нашого минулого

Тарас Шевченко для кожного свідомого українця – не просто народний поет, талановитий митець, а й національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець, великий патріот та один з найбільших революціонерів нашого народу. Адже, справді, майже кожна сторінка «Кобзаря» – це палкий заклик любити свій народ і край, пророчий осуд усякої неправди і неволі, рішучий осуд насильства, релігійного лицемірства і соціальної несправедливості. І хоч минуло вже 154 роки з дня смерті Т.Г. Шевченка, а значущість цієї постаті та його слів абсолютно не зменшилася.

10 березня представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій району, учнівської та студентської молоді, жителі міста взяли участь у мітингу-панахиді, присвяченому 154-й річниці з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка. Студенти нашого коледжу, зокрема 11 та 17 групи, під керівництвом заступника директора з виховної роботи Книша І.Я. та викладачів Сагайдак І. П., Петрів Г. В., Фрасуняка В.І. також взяли участь у цьому заході.

Священики УГКЦ та УАПЦ відправили спільний молебень, до підніжжя монументу Т. Г. Шевченка піднесли квіти. Про велику творчу спадщину поета розповіла учителька української мови і літератури школи №2 м. Заліщики Світлана Сторощук. Із закликом до молоді бути вірними заповітам Кобзаря виступив Народний депутат України Олег Барна.

Після завершення години пам’яті, колона очолювана синьо-жовтими державними стягами попрямувала на центральну площу міста, щоб заспівати гімн України. Саме цього року минає 200-та річниця від дня народження автора гімну України Михайла Вербицького та 150-та річниця від дати першого публічного виконання гімну України. На центральні площі міста понад тисячу людей з рукою на серці акапельно заспівали головну пісню країни – гімн України.
Сьогодні для нас, молодих українців, участь в таких акціях є надзвичайно важливою. Поезія Т. Шевченка не втрачає своєї актуальності, а його знамениті слова: «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» у наших серцях пробуджує жагу до боротьби із нашими кривдниками та ворогами. А український гімн протягом багатьох років був для нашого народу надійним та вірним провідником на нелегких шляхах визвольної боротьби. Державний гімн викликає найпалкіші патріотичні почуття, надихає нас на віру в щасливу долю рідної України.


Сав’юк Аліна, староста 17 групи


: