Search

«Душа тисячоліть шукає себе в слові»

12 березня 2015 року у Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є.Храпливого відбулася літературно-мистецька година «Душа тисячоліть шукає себе в слові», присвячена творчості Оксани Дяків,  поетеси і журналіста, редактора Заліщицької  районної газети «Колос». Захід проводився з ініціативи директора коледжу Глови В.С. На творчу зустріч були запрошені вчителі шкіл району, викладачі коледжу, студенти.

Серед гостей, що прибули на творчу зустріч,  були:  директор Заліщицької спеціалізованої ЗОШ № 1 Хребтак  Любов Миколаївна, в.о. директора Заліщицької ЗОШ №2 Берегулько Марія Федорівна, заступник директора Заліщицької державної гімназії ім. братів Гнатюків Дяків Василь Григорович.

У час літературно-мистецької години лунало мудре, щире і переконливе слово поетеси Оксани Дяків.  Творча атмосфера налаштовувала на його сприйняття. І не було різниці: поезія це чи проза, чи просто відповідь на запитання. Головне те, що студенти, думаю, зрозуміли, хто перед ними так пристрасно і щиро ділиться своїми думками – непересічна творча особистість з чітко вираженою громадянською позицією, талановитий поет, мудрий педагог, професійний журналіст і просто цікава людина. Зворушливо сприйняли присутні кліп на слова Оксани Дяків під назвою «Хай ангели вас захистять». Музику написав місцевий композитор і музикант Ярослав Гринишин. Ця творча робота присвячена усім воїнам-захисникам, які зараз боронять нашу землю від ворога-окупанта на сході України. Оксана Дяків у своїй творчості наскільки глибоко співпереживає подіям, що відбулися і відбуваються зараз у нашій країні, що ці емоції передаються і нам, читачам чи слухачам.

Під час літературно-мистецької години  звучали вірші О. Дяків у виконанні Світлани Олейнич , студентки 101 С-О групи, спеціальності «Облік і аудит», Ігоря Семенюка, 32 група, спеціальність «Виробництво і переробка продукції рослинництва», Миколи Бучинського, 13 група, спеціальність «Організація і технологія ведення фермерського господарства», та Христини Зарецької, 26 група, спеціальність «Фінанси і кредит». Комп’ютерне забезпечення здійснював Назар Ставрук, студент 49 групи, спеціальності «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж».

Оксану Іванівну Дяків привітали заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. та заступник директора з виховної роботи Книш І.Я., висловивши слова подяки за надану можливість для студентської молоді познайомитись з Оксаною Іванівною, ознайомитись з її 

творчою спадщиною, що складають поезія, проза  та публіцистика нашої краянки.

Для пані Оксани і всіх присутніх звучали музичні вітання, зокрема «Три поради» у виконанні вокального тріо у складі Оксани Мацинської, Тетяни Арсенчук та Вікторії Червінської , «Батьківська мова» у виконанні Оксани Мацинської та «Білий лебідь» , що виконувала Альона Желізняк. (Художній керівник – С.Тарасевич). Музичний супровід літературно-мистецької години забезпечив  незмінний звукорежисер Олег Мартинчук.

Наприкінці творчої зустрічі приємною несподіванкою було запрошення гостей і учасників свята на горнятко чаю з цілющих трав. Ця оригінальна пропозиція  циклової комісії агрономічних дисциплін, яку очолює Сопівник Л.Й., співорганізатор заходу, створила невимушену атмосферу спілкування. Студентки 101 С-А та 26 груп пригостили присутніх смачною домашньою випічкою, спеченою власноруч.

Діалог з поетесою і журналістом О. Дяків вела Атаманчук Л.А., викладач української мови та літератури, співорганізатор заходу. Керівник творчого проекту – Ємчук Н.В. У підготовці літературно-мистецької години допомогу надавали працівники бібліотеки коледжу – Н.О. Гнатяк М.І.Гулько та О.В.Джумага.

: