Search

Молодь і реалії суспільного розвитку

Молодь у всі часи була рушійною силою соціальних змін і перетворень, оскільки саме цій соціальній групі населення притаманні такі характеристики як енергійність, рішучість, свобода, інтелектуальний розвиток, бажання швидких змін на краще, загострене відчуття справедливості.

Тільки знаючи проблеми і думки молодіжного середовища, можна говорити про те, що держава дбає про своє майбутнє і замислюється над тим, що буде завтра. Молодь виступає тим рушієм, що формує майбутнє будь-якої країни. Українська молодь в цей непростий період нашої історії проявляє величезний патріотизм, самопожертву та героїзм.

У наш час все більшого значення і вагомості набирає учнівське та студентське самоуправління, яке є зв’язуючою ланкою між дирекцією навчального закладу та учням чи студентами.

Головна мета самоврядування - створення умов для самореалізації молодих людей в інтересах,особистості, суспільства, держава.

Саме тому, 18 березня на базі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» було проведено конференцію за участі лідерів учнівського та студентського самоврядування району на тему «Молодь і реалії суспільного розвитку». На конференції були представлені активісти трьох гілок самоуправління коледжу та учнівського самоврядування із 28 шкіл району.

Розпочала конференцію голова студентської профспілки Петрів Г. В., яка наголосила на актуальності і важливості розуміння проблем і цінностей сучасної молоді та запросила до слова, для відкриття заходу, заступника директора з виховної роботи коледжу Книша І. Я.

Перший блок конференції «З досвіду роботи студентського та учнівського співуправління» включав доповіді такої тематики:

1. Досвід роботи студентського парламенту ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого».

Білінський Андрій - заступник голови студенського парламенту, студент 41 групи

2. Досвід роботи студради гуртожитку ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

Кирилюк Галина - голова студради гуртожитку, студентка 201С-О групи

3. Презентація проекту студентської профспілкової газети «Успіх» ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого».

Долик Марія - заступник голови студентської профспілкової організації, студентка 39 групи

4. Презентація проекту «Серце відкриваю дітям» (шефська допомога Заліщицькій обласній комунальній спеціалізованій школі-інтернат І-ІІ ступенів).

Чуплак Іванна - студентка 36 групи

5. Технологія формування активної життєвої позиції, патріота громадянина в процесі діяльності клубу «Лідер» ( презентація ).

Джумага Марта - голова районного клубу «Лідер», учениця 6-а класу Заліщицької державної гімназії

6. Проектна діяльність в роботі клубу «Лідер».

Калакайло Вікторія - голова учнівського самоврядування ЗОШ І-ІІІст.№2 м. Заліщики

7. Презентація проекту «Різдво в шанцях».

Музика Тетяна - голова учнівського самоврядування Заліщицького РБДЮТ, учениця 6-б класу Заліщицької державної гімназії

Наступний тематичний блок «Перспективи і реалії майбутньої професії» містив доповіді студентів коледжу, які презентували спеціальності на яких вони навчаються. Професію екологів представила Дубрівна Ярослава – студентка 31 групи, про агронома, як володаря та «диригента» поля, розповідав студент 22 групи Качор Олег. Із доповіддю «Бухгалтерський облік – філософія бізнесу» виступав Гринько Руслан, студент 201-С-О групи. Фінансистів представив Безушко Павло, студент 36 групи, про спеціальність «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж » інформував Ставрук Назар - студент 49 групи. У своїх доповідях студенти зупинялись на перспективах і важливості обраної професії та запрошували товаришів із шкіл поповнювати студентські ряди коледжу.
Із заключним словом до учнів шкіл району звернулася методист коледжу Красій Н. Я., яка коротко розкрила гостям умови вступу в навчальний заклад та закликала прибути на день відкритих дверей в коледжі.
Захід завершився екскурсією, на якій викладач історії Петрів Г.В. ознайомила гостей з історією та матеріально технічною базою навчального закладу.

Висловлюємо щирі слова вдячності за допомогу в організації конференції директору РБДЮТ Боднар С. В. та працівникам Жилюк М.М. та Боднару І. Р.
Дана зустріч дозволила обміняться цінним досвідом, всі присутні почерпнули багато цікавого і корисного для подальшого функціонування учнівського та студентського співуправління. Сподіваємось, що такі заходи стануть традиційними, а здобутий досвід допоможе у формуванні громадян, які люблять свій народ, свою державу, готові самовіддано захищати й розбудовувати її, сприяючи громадянському миру і злагоді в суспільстві.


Петрів Г.В. - голова студентської профспілкової організації,

Качор Олег - голова інформаційного пресцентру студпарламенту

: