Search

Відзначаємо 70-річчя Великої Перемоги

В дні відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом ряд заходів в Заліщицькому коледжі організовано викладачами гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Тракало О.Л., Петрів Г.В., Книшем І.Я. Олійник М.Д.,Війтиком Ю.П.. Так,напередодні 70-річної пам’ятної дати організовано цикл екскурсій студентів до районного краєзнавчого музею,де його директор Каспрук В.В. розповів про Україну та зокрема наш край в роки Другої світової війни. 

Активну участь прийняли студенти коледжу під керівництвом викладачів Ковалика В.В.,Тракало О.Л., Петрів Г.В. ,Олійник М.Д. у роботі науково-практичної конференції,де були представлені студентські науково-пошукові роботи,зокрема розкриті теми «Українці в арміях антигітлерівської коаліції», «Маки пам’яті”», «Правда про Україну в Другій світовій війні».
В бібліотеці коледжу представлено книжкову виставку до пам’ятної дати.У всіх академічних групах підготовлено та проведено інформаційно-просвітницькі години на тему «Правда про Перемогу».

Органами студентського співуправління та викладачами-суспільствознавцями у вестибюлі коледжу організовано виставку під девізом «Пам’ятаємо,перемагаємо».А перед входом до начального корпусу викладачів та студентів зустрічали активісти,які прикріплювали нагрудні пам'ятні знаки «Маки пам’яті».Студенти та викладачі коледжу приймали активну участь у прооведенні загальноміської панахиди та мітингу-реквієму на братській могилі воїнів,що визволяли Заліщики та біля пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України.

Мотивами Великої Перемоги і незламної боротьби українського народу за незалежність були пронизані і номери нещодавнього творчого звіту коледжу,кращі з яких відібрані для загальноміського тематичного концерту.
Пам’ятаємо,перемагаємо…Саме ці слова повинні стати пересторогою для будь-якого агресора,який посягає на територіальну цілісність України. І патріотичний колектив працівників та студентів Заліщицького коледжу зробить все,щоб внести свій вклад у цю боротьбу.


Юрій Війтик, викладач коледжу

 

: