Search

Дні Державних свят України

Наш календар

Дні Державних свят України

Крилатий вітер розвиває стяг,

Блакить із золотом на нім переплелися.

Наш прапор майорить неначе птах,

Народ не вмер й нікому не скорився.

Світлана Коробова

 

23 серпня в Україні відзначається День Державного Прапора, а 24 серпня – День Незалежності України.

28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державним Прапором України синьо-жовтий стяг. Для українців це кольори чистого неба і пшеничного лану. Український прапор, який був довгий час національним символом, став згідно з 20-ю статтею Конституції Державним прапором України.  З метою виховання поваги громадян до державних символів України було прийнято Указ президента України від 23 серпня 2004 року «Про День Державного Прапора України».

У коледжі відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

Органи студентського самоврядування виготовили синьо-жовті браслети для викладачів та студентів коледжу, усі бажаючі могли зробити донат на ЗСУ.

Урочистостості розпочалися з підняття Державного Прапора та вітального слова директора коледжу Бориса Павлюка. З історичною довідкою виступила викладач історії, к.п.н. Галина Петрів.

Патріотично та надихаюче прозвучав музичний номер у виконанні гурту «Браво» під керівництвом Світлани Тарасевич та Олега Мартинчука.

Уже сотні років синьо-блакитні та жовто-золоті кольори супроводжують українців у періоди труднощів, в епохи розквіту національної ідеї та у боротьбі за незалежність, в період перемог та поразок.

Зараз в умовах війни наш прапор є оберегом, що визначає українські території, ми впевнені що в недалекому майбутньому наш прапор знову майорітиме від Закарпаття і до Донбасу та Луганська, від Києва і до Криму.

В цьому році Незалежній Україні виповнююється 33 роки. На жаль, уже втретє ми відзначаємо цей день в умовах війни. Тепер кожен зрозумів наскільки цінною є Незалежність, свобода та територіальна цілісність.

Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у наші домівки здоров'я, добро та переможний справедливий мир для України. Нехай мрія про краще життя окрилює нас на нові звершення, на нові добрі справи в ім'я нашої України та її майбутніх поколінь. Любімо свій народ, свою землю, що є найкращою в світі! Любімо свою Україну, пишайтесь та шануйте наш Прапор!

Галина ПЕТРІВ, Іван ЗУБИК, викладачі коледжу

: