Search

«Я поділяю європейські цінності»

«Я поділяю європейські цінності»

Метою відзначення Дня Європи є надання повної та доступної інформації щодо Європейської інтеграції, формування спільності громадян країн, які входять до ЄС, щоб вони відчули свою приналежність до Європи.

В Україні цей день відзначають з 2003 року і проводиться в третю суботу травня, але у зв'язку з проведенням «Євробачення», це свято було відзначене на тиждень раніше.

Для України, яка не є членом ЄС, але проводить політику Європейської інтеграції важливим є проведення усіх українців до Європейського Союзу тобто те, що було важливим на початку його заснування. У цей день людей слід спонукати до того, щоб вони зрозуміли і стали прихильниками Європейської інтеграції, задумалися, якою вони бачуть Європу і роль України в Європі. Тому і студенти ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» підтримали і провели «Дні Європи» в коледжі, а саме:

  • кураторами академічних груп було проведено інформаційно-просвітницьку годину на тему: «Європа – наш спільний дім»;

  • за сприяння студентського самоврядування , було проведено флеш-моб «Україна – держава Європейська»;

  • за сприяння студентської профспілки організовано телегазету «Студентська хвиля» з матеріалами про європейські столиці;

  • студенти коледжу прийняли участь у Всеукраїнській Євровікторині «ЄС: вибір молодого покоління України».

Тому, центральним елементом даних заходів є Європейські цінності, зокрема: повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність, верховенство права, повага до прав людини і цьому в коледжі приділяється основна увага при організації навчально-виховного процесу.

Книш І.Я., заступник директора з виховної роботи

: