Search

Зустріч досвіду з юністю

Зустріч досвіду з юністю

Навесні 2018 року ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відзначатиме своє 120-річчя! 120 – поважний вік для навчального закладу - є що згадати, є над чим задуматися та, найголовніше,- є ким пишатися. Тому з ініціативи дирекції проводяться зустрічі теперішніх студентів із випускниками коледжу. Ось і 27 листопада 2017 року гостинно відчинилися двері альма-матері перед Сідоровим Аркадієм Івановичем (випускником коледжу, а згодом і викладачем екологічних дисциплін), Раковіцою Ярославою Петрівною (випускницею спеціальності "Бухгалтерський облік" 1996 року) і Угринюк Юлією (випускницею спеціальності "Прикладна екологія" 2005 року). Цього дня вони зустрілися із студентами 11, 31 та 41 груп (спеціальності "Прикладна екологія" та "Обслуговування комп'ютерних систем і мереж"), щоб повернутися у незабутні студентські роки, які, мабуть, назавжди залишаться в пам´яті.

Разом з Аркадієм Івановичем Сідоровим студенти поринули в сімдесяті роки ХХ століття: саме тоді він почав свій нелегкий шлях від вихователя гуртожитку до викладача, а тепер працює провідним фахівцем з питань екологічної освіти в НПП "Дністровський каньйон". Аркадій Іванович не тільки з теплою усмішкою згадав роки навчання у технікумі, але і радів за студентів, які мають змогу навчатися у цьому престижному навчальному закладі, де є повага до студента, розуміння і підтримка з боку викладачів та дирекції.

Спогади, спогади, спогади... Вони тривали далі, а переплелося в них все: і веселі випадки, і сумні історії, і поезія.

Раковіца Ярослава Петрівна, яка пройшла шлях від бухгалтера Кіцманського радгоспу технікуму до керуючої справами міської ради м. Кіцмань, під час зустрічі згадала цікаві та кумедні моменти з студентського життя. Сьогодні у коледжі навчається її син Василь, і вибір навчального закладу не був випадковий, адже тут панує дух знань і творчості.

Угринюк Юлія, випускниця першого випуску спеціальності "Прикладна екологія", дякувала викладачам, які щиро ділилися своїми знаннями, по-новому відкривали світ життя та майбутнього фаху. «Я сповнена почуттям гордості,- говорила студентам Юлія, - що навчалася у ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є . Храпливого». Адже саме тут я набула нового життєвого досвіду, збагатилася теоретичними й практичними знаннями, які вже сьогодні використовую у своїй професійній діяльності».

І дійсно, хоча всі гості працюють у різних сферах, та переконані вони в одному: базові знання і вміння, досвід і практичні навики, отримані за роки навчання, стали їм у великій нагоді.

Під час зустрічі панувала святкова атмосфера, у кожного був піднесений настрій, сяяли посмішки та світилися вогники в очах студентів під враженням почутого, від того душевного тепла, доброзичливості, які випромінювались під час зустрічі.

В.В. Перит, куратор 41 групи,

С.Г. Руснак, куратор 31 групи

: