Search

Початок весняних польових робіт у коледжі

Початок весняних польових робіт у коледжі

Весна прекрасна наступила,
З полів весь сніг уже зійшов.
Радіє сонцю вся родина ,
Господар в поле вже пішов.

 

Настала весна, земля прокинулась від важкого зимового сну. На полях запарувала волога – пора розпочинати весняні польові роботи.

В народі недаремно кажуть, що весняний день цілий рік годує. Запізнення з початком польових робіт може призвести до неповторних втрат, які потім відобразяться на втратах урожаю.

ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» розпочав роботи по закриттю вологи та підготовки грунту до посіву ранніх ярих зернових культур. До виконання певних операцій на даному етапі приєдналися і студенти коледжу. Вони під час проходження навчальних практик засвоюють свої теоретичні знання на колекційно-дослідному полі коледжу.

Студенти 33 групи технологічного відділення під керівництвом завідувача колекційно-дослідним полем к. с.-г. наук Ленделом В.Ф. та викладачем дисципліни «Захист рослин» Коропецьким П.М. проводили обприскування саду мідним купоросом та карбамідом. Дана операція дасть змогу захистити плодові насадження від хвороб та допомогти деревам у перші періоди росту. Перед проведенням роботи студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки. Викладач Коропецький П.М. розказав методику приготування робочих сумішей і правильність їх використання.

Студенти 32 групи, під час проходження практики з рослинництва, проводили посів моркви та цибулі. Допомагав у виконанні даної роботи керівник практики – викладач Мандзюк І.М., який розказав методику та організацію технологічного процесу.


  

Коропецький П.М., старший викладач

: