Search

Інтелектуальна гордість коледжу

Інтелектуальна гордість коледжу

    Талант і творча обдарованість особистості стають сьогодні запорукою інтенсивного економічного розвитку країни і сприятливим фактором національного престижу. Відомо, що інтелектуала з високим рівнем розвитку творчих здібностей не можна замінити ні кібернетичною машиною, ні колективом індивідуумів із середніми інтелектуально-творчими здібностями. Тому проблема творчості в наші дні стала настільки актуальною, що вона по праву вважається проблемою століття.

    Обдарована молодь — майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта, гордість і честь України, її світовий авторитет. І завдання викладачів на етапі модернізації змісту освіти в умовах особистісно зорієнтованого підходу полягає в тому, щоб дбайливо ростити нові таланти. Працювати з обдарованими та здібними студентами дуже відповідально, тому педагоги Заліщицького аграрного коледжу приділяють велику увагу самоосвітній діяльності, використовують в роботі ефективні педагогічні та психологічні методики, технології, форми і методи розвитку творчих здібностей цієї категорії студентів.

    Щороку з метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді на базі ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім.Є. Храпливого» проводиться І етап Всеукраїнських олімпіад серед ЗВО І-ІІ рівнів акредитації з усіх навчальних дисциплін. За підсумками І етапу Всеукраїнської олімпіади з математики призові місця вибороли: Паньків Ольга (14 гр.), Лучик Ольга (15 гр.), Перит Тетяна (14 гр.) та з вищої математики: Сидорчук Анастасія (21 гр), Льорчак Анатолій (21 гр.), Теслюк Юлія (24 гр.).

    ІІ (обласний) етап Х Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів перших курсів (на базі 9-ти класів) та ІІ етап обласної олімпіади з вищої математики серед студентів других курсів (на базі 9-ти класів) ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області проходив 11 квітня 2019 року на базі Кременецького лісотехнічного коледжу. Наш коледж у секції з математики представляла студентка 14 групи Перит Тетяна (керівник: викладач математики Глова Г.Р.) та з вищої математики Сидорчук Анастасія (керівник: викладач вищої математики Коритковська Н.Я.).

    Учасники обласних олімпіад — це обдаровані студенти, ерудовані, з винятковою наполегливістю, які здатні цілеспрямовано працювати над собою і прагнуть завжди знайти істину. Результати олімпіад є показником якості навчально-виховного процесу, відображають фаховий рівень педагогічних працівників нашого коледжу, рівень викладання предметів, рівень контрольно-аналітичної діяльності адміністрації навчального закладу, оптимальність системи роботи з обдарованими студентами, небайдужість батьків.

    Серед призерів слід відмітити і наших студентів: Перит Тетяна нагороджена Дипломом ІІ ступеня за зайняте друге місце з математики та Сидорчук Анастасія — Дипломом ІІ ступеня за зайняте друге місце з вищої математики. Дипломи студентам вручила голова журі, кандидат фізико-математичних наук, голова обласного методичного об'єднання викладачів математики Стельмащук Людмила Володимирівна.

    Щира подяка викладачам Кременецького лісотехнічного коледжу, які організували проведення олімпіад на високому методичному рівні та голові обласного методичного об'єднання викладачів математики п. Стельмащук Л.В. за вмілу організацію, педагогічний такт та високу результативність роботи методичного об'єднання.

    Хай захопленість студентами математичними науками, їхнє бажання та здатність учитися, фахова майстерність педагогів та віра батьків у своїх дітей допомагають досягати перемог у майбутньому.

Глова Г.Р., Хомів Н.Й.,

викладачі математичних дисциплін коледжу

: