Search

Дні охорони довкілля в коледжі

Дні охорони довкілля в коледжі

    У ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» проведені дні охорони довкілля на тему: «Земля наш дім, а ми – господарі в нім». Щодня проводились пізнавальні заходи. Так, інформаційно-просвітницька година, яку підготували члени загально-природничого гуртка для студентів коледжу, присвячена Всесвітньому Дню Матері-Землі та Дню навколишнього середовища.

    У виступах гуртківці розповіли про роль громадських організацій у покращенні стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань. Також було зазначено, що офіційно з 2010 року в наших календарях на міжнародному рівні з'явився законний день - Всесвітній День Матері-Землі, який відзначається 22 квітня. Цього дня в одній з найпотужніших і розвинених країн світу, США, відзначається День дерев. США були однією з перших країн, що заснували екологічні свята на державному рівні, до того ж, дерево часто символізує життя. На завершення гуртківці звернулися із закликом до студентів обдумати свої подальші дії та кроки, які варто зробити в напрямку збереження довкілля та з'ясувати свою роль у збереження екосистеми планети.

    18-22 квітня – відзначається День заповідників і національних парків.

    З нагоди цих дат відбулася зустріч студентів та викладачів коледжу із представниками НПП «Дністровський каньйон» Сідоровим А.І. та Осипенко І.О. на тему: «Природна перлина рідного краю».

    Презентацію національних природних парків України провела фахівець екологічної освіти - Осипенко І. О., яка ознайомила присутніх з діяльністю НПП «Дністровський каньйон», унікальною природою парку, його екологічними стежками та великим значенням для рідного краю.

    У ході спілкування із молоддю начальник відділу екологічної освіти Сідоров А. І. наголосив: «Сьогодні природоохоронні території є однією з найбільших цінностей планети. І завдання людини - не зашкодити, оскільки вона сама є частиною цієї природи, тому збереження природних перлин вважається обов'язком людства». Крім того, студенти коледжу мали можливість почути поезію про природу, велич і красу Дністра, яку прочитав Аркадій Іванович.

    У ці дні в Україні оголошена акція – «Майбутнє лісу у твоїх руках». У нашому коледжі вона співпала із хвилюючою подією: закладенням Алеї пам'яті воїнам-уродженцям Заліщанщини, які загинули, захищаючи незалежність, територіальну цілісність України. Відтепер біля нашого коледжу п´янким цвітом чаруватиме перехожих алея молодих лип, які зростатимуть в пам´ять про відважних воїнів.

    22 квітня – дружнім колективом студентів-екологів та сільського голови с. Зелений Гай відбулася виїзна акція «Зробимо Україну чистою», в рамках якої нами було зачищено придорожні смуги сполучення Заліщики – Зелений Гай. Хочеться відзначити, що наша робота проходила з великою ефективністю і бажанням, про що свідчить переповнений сміттям тракторний причіп. Зачищаючи визначену територію нас час від часу тривожили думки про байдужість людей до чистоти місць їхнього проживання. Вірити, що наш приклад змінить їх ставлення до своєї домівки.

    У підсумку хочемо зазначити, що Дні охорони довкілля не закінчуються, оскільки питання охорони природи і раціональне використання її ресурсів на сьогодні стоїть гостро і потребує вирішення, а ми, в свою чергу, маємо стати активними учасниками цього процесу!

 

Викладачі екологічних дисциплін

: