Search

Приєднуйся до акції «Посади своє дерево»!

Приєднуйся до акції «Посади своє дерево»!

     З давніх-давен людина прагнула підкорити природу, підпорядкувати її своїй волі. Кожне нове покоління приносило людству все нові й нові докази загострення суперечностей у взаємовідносинах суспільства і людини. Нині природі загрожує небезпека внаслідок нерозумного втручання людини у святині природи.

    Людство стоїть на порозі екологічної кризи: парниковий ефект, проблема чистої води, кислотних дощів, зниклі тварини і рослини. Звичайно, жодна людина сама не здатна врятувати цілий світ, проте кожен з нас може зробити певний позитивний крок до захисту навколишнього середовища.

    Вагоме місце в системі екологічної освіти та виховання займають спеціально організовані й проведені природоохоронні акції. Студенти технологічного відділення долучилися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» та Міжнародного дня Землі і провели акцію «Посади дерево». Під керівництвом викладачів Фреяк Г.Б., Симотюка Я.Ф. та Перит В.В. було висаджено липи, ялівець козацький, туї, гібіскус сирійський та інші зелені насадження у ландшафтній частині дендропарку коледжу. Варто зазначити, що колекції парку постійно поповнюються. Адже саме у коледжі в студентів формується правильне розуміння екологічних аспектів до збереження та охорони навколишнього природнього середовища.

    Науковою основою озеленення є досвід інтродукції та акліматизації рослин, а також принципи садово-паркового мистецтва. Для збагачення дендрофлори парку та озеленення території нашого навчального закладу створений розсадник декоративних культур.

    Садіть дерева і квіти. Вони збагачують повітря киснем, поглинають вуглекислий газ, зменшують шум. Одне дерево за день адсорбує з повітря 1кг пилу. Якщо вам подобаються живі квіти, вирощуйте їх у себе в помешканні, на балконах, верандах, але не рвіть польових квітів, не топчіть їх ногами, бо це аморально, бо це екологічний злочин проти лісу чи лугу, де вони ростуть.

    Приєднуйся до акції « Посади своє дерево»!

Фреяк Г.Б., Перит В.В., Симотюк Я.Ф. - викладачі екологічних дисциплін

: