Search

Конкурс «Кращий за робітничою професією «Бджоляр»»

Конкурс «Кращий за робітничою професією «Бджоляр»»

    Сучасна освіта є важливою складовою формування відповідного інтелектуального та професійного рівня молоді. Підготовка фахівців у коледжі охоплює широкий спектр спеціальностей для майбутніх працівників агропромислового комплексу, у тому числі й робітничих професій. Тому на сьогоднішній день для вченого агронома додаткова робітнича професія «Бджоляр» стає дедалі потрібнішою та піднімає його на вищий рівень, як молодого спеціаліста. Адже завдяки ентомофільному запиленню урожайність с.-г. культур збільшується на 15-45%.

    Мета конкурсу - підвищення фахової майстерності серед студентів.

     Конкурс «Кращий за робітничою професією – Бджоляр» проводився в два етапи:

     - перший – перевірка теоретичних знань з дисципліни «Основи бджільництва»;

    - другий – практичне завдання: повний огляд бджолиної сім'ї для створення відводка та частковий огляд з метою виявлення наявності корму та його кількості, а також перевірка на присутність бджолиної матки в гнізді.

    Участь в конкурсі брали студенти 32 та 33 груп, які пройшли та вивчили теоретичний курс дисципліни «Основи бджільництва», та закріпили свої вміння під час проходження виробничого навчання на навчальній пасіці.

   Перед початком конкурсу, а також перед проведенням та виконанням практичних вмінь на пасіці, учасники прослухали інструктаж з техніки безпеки та безпечних прийомів виконання завдання.

    Студенти були забезпечені спецодягом (лицеві маски, халати).

    При проведенні конкурсу чітко дотримувалися порядку виконання робіт.

   На другому етапі учасники конкурсу продемонстрували всі необхідні навики, виявляли майстерність під час пошуку бджолиної матки, не переохолодити гніздо та розплід, швидко сформували нову сім'ю, при чому не роздратували бджіл та не допускали порушень при формуванні відводка, чітко виконували техніку огляду бджолиної сім'ї.

    За результатами конкурсу переможцем став студент 33 групи Федорцен Іван, 2 місце посіла Кондрацька Надія - 32 група та 3 місце отримав Куций Михайло - студент 33 групи.

    Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо всім студентам подальших успіхів!

Червінська О.Й., викладач коледжу

: