Search

Закріплення знань на практиці – запорука успіху

Закріплення знань на практиці – запорука успіху

      Практичне навчання – складова частина навчального процесу та ефективна форма підготовки спеціалістів до їхньої професійної діяльності. Студенти мають можливість на практиці поглибити і закріпити теоретичні знання та набути практичних навичок зі спеціальності, ознайомитися з передовими технологіями галузі.

     Студенти технологічного відділення під час проходження навчальних практик засвоюють свої теоретичні знання на колекційно-дослідному полі коледжу, де вивчають технології вирощування зернових, овочевих та багаторічних культур. 

    Знайомство з новими сортами та гібридами: спостереження за фенологічними фазами розвитку, умовами вирощування, сортовими ознаками, урожайністю є основним напрямком практичної діяльності та наукових досліджень студентів. 

    Днями студенти-практиканти під керівництвом завідувача колекційно-дослідним полем Ленделом В.Ф. та викладачами агрономічних дисциплін на колекційно-демонстраційних ділянках висадили у відкритий грунт розсаду помідор сорту «Одета».

    Технологічні операції  по  вирощуванню основних овочевих культур завжди є цікавими та пізнавальними. Це – висаджування розсади овочевих культур та способи висадки, терміни висаджування, регулювання густоти рослин, догляд за овочевими культурами у відкритому та закритому ґрунті. Справжні агрономи повинні планувати та проводити вчасно і якісно  всі відповідні заходи  по вирощуванню культур та отриманню максимальних урожаїв. Майбутнє аграрної держави залежить від справжніх фахівців – умільців, яких випускає наш навчальний заклад та  провідні заклади агрономічного напрямку.

Левицька І.В.

: