Search

Інформаційні системи та технології на сучасному етапі

Інформаційні системи та технології на сучасному етапі

    Сьогодення неможливо уявити без комп'ютерів, гаджетів, різноманітної техніки та електронних пристроїв. На сьогоднішній день відбувається постійна інтеграції інформаційних систем і технологій в усі сфери життєдіяльності людини. Бурхливий розвиток інформатизації суспільства викликав необхідність упровадження автоматизованих інформаційних систем управління підприємствами. Розвиток інформаційний технологій відбувається з такою швидкістю, що відчувається постійний брак фахівців цього профілю.

    Сучасні інформаційні системи і технології в бізнесі поступово змінюють звичну структуру управління на підприємстві. Обчислювальна техніка суттєво підвищує якість обробки облікової інформації.

   Варто зазначити, що викладання облікових дисциплін має свою специфіку, яка залежить від швидкозмінного податкового обліку чи бухгалтерського законодавства. Сучасна бухгалтерська освіта базується на тому принципі, що у навчальному закладі студент отримує знання, а потім реалізує їх на практиці, намагаючись при цьому слідкувати за змінами в цій сфері.

    Застосування автоматизації при викладанні бухгалтерського обліку вимагає підготовчої, організаційної та методичної роботи. Власне, додаткові зусилля на самому початку (на етапі підготовки), виявляють позитивний результат в майбутньому (на етапі викладання, контролю та перевірки знань).

   5 червня 2019 року на базі Чортківського коледжу економіки та підприємництва Тернопільського Національного економічного університету відбулось обласне методичне об'єднання викладачів дисциплін «Інформаційні системи та технології» на тему: «Нові інформаційні технології управління бізнесом».

    Із вступним словом до присутніх звернулась директор навчального закладу Жовковська Тетяна Тарасівна. Програма методичного об'єднання включала ділове спілкування, доповіді, а також можливість неформального спілкування з колегами.

    В рамках методоб'єднання відбулась дискусійна панель: «Місце інформаційних систем у підготовці фахівця управління бізнесом». Це дало можливість викладачам обговорити актуальні питання щодо викладання дисципліни «Інформаційні системи і технології», а саме: кількість годин, яка відводиться на вивчення дисципліни; програмні продукти, які використовують навчальні заклади; установи, в яких студенти проходять практику.

    Досить цікавою та змістовною була доповідь Семчишин Лідії Михайлівни на тему: «Фінська освіта: що варто прийняти для формування Нової української вищої школи». Викладач розповіла про навчальні заклади Фінляндії, методику викладання дисциплін та специфіку навчання.

   Також учасникам методоб'єднання був запропонований майстер-клас на базі Чортківська ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області, в ході якого працівники розповіли про автоматизацію своєї роботи, про актуальні проблеми сьогодення та відповіли на питання щодо інноваційних технологій, виготовлення електронного цифрового підпису, здачі електронної звітності.

    Хочеться висловити слова вдячності методисту Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області Лещик Ірині Богданівні, директору Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ Жовковській Тетяні Тарасівні, викладачу Семчишин Лідії Михайлівні, а також усім учасникам методоб'єднання за плідну співпрацю, можливість спілкування та обміну думками щодо впровадження в навчальний процес інноваційних інформаційних систем та технологій.

Леоненко Н.В., викладач інформаційних

систем і технологій в обліку

: