Search

Навчальна практика студентів спеціальності "Агрономія"

Навчальна практика студентів спеціальності "Агрономія" на базі найбільшого тепличного комплексу у Західній Україні

«DF Agro» (Cиньків)

Сучасний стан економіки країни потребує створення нової системи інноваційного розвитку агропромислового сектору «аграрна освіта –аграрна наука –аграрне виробництво». Це актуалізує проблему підвищення вимог до професійної підготовки фахівців агропромислового економічного сектору, й зокрема агрономів-дослідників. Саме на цю категорію випускників аграрних закладів покладаються важливі завдання. Вони покликані здійснювати науково-дослідну і виробничу діяльність, що вимагає поглиблених професійних знань.

Саме з такою метою з ініціативи дирекції коледжу та керівництва тепличного господарства студенти ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» спеціальності "Агрономія" пройшли навчальну практику на базі найбільшого тепличного комплексу у Західній Україні «DF Agro» (Cиньків).

Щорічно «DF Agro» (Синьків) виробляє 4000 тонн томатів, 1,55 тисяч тонн перцю і 350 тонн огірків. Така висока врожайність забезпечується завдяки використанню однієї з найбільш досконалих у світі технологій.

Майбутні агрономи мали можливість познайомитися з особливостями технологія вирощування овочів.

У синьківських теплицях працює сучасне голландське обладнання та впроваджено передові ізраїльські технології вирощування овочів. Для вирощування овочів використовується цілодобове підсвічування рослин, крапельний полив та автоматизована система регулювання мікроклімату всередині теплиць. Подачу добрив і живильного розчину, а також підтримку температурного режиму здійснює спеціальна комп'ютерна система Priva Connext. Вона допомагає фахівцям комплексу здійснювати дистанційний агрономічний супровід та контролювати всі стадії вирощування овочів. Новітня технологія виробництва дозволяє отримувати органічну продукцію найвищої якості – тієї, яку потребує вимогливий споживач.

Навчальна практика студентів пройшла цікаво та пізнавально, за що висловлюємо подяку керівництву та персоналу тепличного комплексу у Західній Україні «DF Agro» (Cиньків).

 

 

Перит В.В., куратор 43 групи

: