Search

Засідання педагогічної ради 17.10.2019

Засідання педагогічної ради

17 жовтня 2019 року відбулось засідання педагогічної ради коледжу. В його порядок денний були включені такі питання:

  1. Моніторинг адаптації студентів новонабраних груп до навчального закладу та їх емоційно-психологічний рівень.
  2. Про підготовку до проведення повторної акредитації спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія».
  3. Про результати проходження підвищення кваліфікації.
  4. Про завдання і заходи по проведенню профорієнтаційної роботи.
  5. Про впровадження норм нової редакції Українського правопису в освітньому процесі (інформаційно-навчальне повідомлення).

Основним доповідачем по першому питанню був заступник директора з гуманітарної освіти та виховання Книш І.Я. Він зупинився на основних проблемах адаптації новонабраних студентів, проаналізував результати проведеного анкетування серед них, окреслив систему основних заходів з адаптації в коледжі. Його виступ доповнили методист Слободян О.П. та голова циклової комісії кураторів груп Руснак С.Г.

Зокрема, Ольга Петрівна зосередила увагу на необхідності активізації освітнього процесу з використанням нових технологій, навчити студентів вчитися з метою підвищення зацікавленості та комфортності їх на уроці.

Світлана Григорівна зупинилася на проблемах емоційної адаптації студентів до нових умов, відмінностях навчання в коледжі від шкільних умов та проживання в гуртожитку.

Директор коледжу Глова В.С. особливу увагу зосередив на необхідності формування студентів як майбутніх фахівців, які згодом мають працювати з людьми.

По другому питанню голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін Гірчак Ю.Л. проаналізував програму підготовки до повторної акредитації спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія». В ході обговорення цього питання заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. акцентував увагу на необхідності якісної підготовки навчальних кабінетів і лабораторій та організації студентів.

Затверджено також результати підвищення кваліфікації.

Відповідальним секретарем приймальної комісії Галайдідою О.В. було представлено конструктивні завдання і заходи по проведенню профорієнтаційної роботи. Зокрема, погоджено графік проведення Днів відкритих дверей в коледжі, розміщення оголошень та інформації про діяльність навчального закладу, організації виїздів у школи та ПТУ.

Голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Сагайдак І.П. ознайомила учасників засідання з порядком впровадження норм нової редакції Українського правопису в в освітньому процесі. В ході повідомлення було продемонстровано цікавий відеоролик.

По обговорюваних питаннях педрадою були прийняті відповідні рішення. На її завершення директор коледжу Глова В.С. ознайомив присутніх з листами МОН з питань діяльності закладів передфахової освіти. Він також продемонстрував книги, які були подаровані польською делегацією та передав їх до бібліотеки коледжу.

Юрій Війтик

: