Search

Представники коледжу - учасники Міжнародної науково-практичної конференції

Представники коледжу - учасники Міжнародної науково-практичної конференції

Представники ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» В. С. Глова, М.В. Сопилюк, О.П. Слободян стали учасниками Міжнародної науково-практичної конференції «Дуальна форма здобуття освіти як одна з моделей поліпшення якості підготовки фахівців для аграрного сектору економіки України».

Конференція відбулася 17 жовтня 2019 року з ініціативи Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти МОіН України. Цей захід організовано за підтримки Міжнародного проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» та партнерів проєкту Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні, Міністерства освіти і науки України, Асоціації працівників аграрних навчальних закладів України «Украгроосвіта», Німецько-український агрополітичний діалог, Українського клубу аграрного бізнесу, Національної академії педагогічних наук, ЦІПО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», НУБіП України.

 

Директор коледжу В. С. Глова представив на конференцію доповідь «Проблеми організації дуальної освіти в коледжах» в якій проаналізовано проблеми, що виникають під час впровадження дуальної освіти в українському освітньому просторі в умовах оновлення і модернізації закладів фахової передвищої освіти. 

В доповіді заступника директора з навчальної роботи «Історичний досвід поєднання теоретичної і практичної підготовки фахівця в галузі садівництва і виноградарства (на прикладі садівничої школи в Заліщиках)», обґрунтовано важливість врахування історичного досвіду на сучасному етапі фахової підготовки.

Методист коледжу О.П. Слободян представила інноваційну розробку «Технологія творчого саморозвитку особистості студента в умовах дуальної форми освіти». В її дослідженні проаналізовано ефективність використання технології творчого саморозвитку особистості в умовах реалізації дуальної форми освіти.

Участь в конференції, публікація матеріалів та отримана безцінна інформація представлена в матеріалах конференції німецькими експертами, фахівцями Міністерства освіти і науки України, НМЦ вищої та фахової передвищої освіти, Національної академії педагогічних наук, Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців науковців та представників закладів вищої і фахової передвищої освіти з Києва, Сум, Харкова, Львова, Одеси, Полтави та інших міст України стануть практичним кроком до впровадження елементів дуальної освіти в організацію освітнього процесу в коледжі.

М. Сопилюк, заступник директора

з навчальної роботи

: