Search

Заслужена нагорода

Заслужена нагорода

"Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань,

турбуйтеся про головні, найважливіші джерела

духовної культури – бібліотеки."

В.Сухомлинський

Бібліотека коледжу – центр освітнього, культурного і духовного розвитку, яка пройшла значний шлях – 115 років від дня створення. Вся робота книгозбірні завжди була спрямована на потреби навчально-виховного процесу в усіх його ланках, надаючи систематичну, цілеспрямовану допомогу користувачам.

Бібліотека коледжу покладає на себе важливе завдання – навчити студентів учитися із захопленням, використовувати свій час раціонально, сформувати відповідальне ставлення до набуття знань та стійку потребу до навичок самоосвіти, вміння застосовувати набуті знання в життєвій діяльності. Також спрямовує свої зусилля на допомогу педагогічному колективу в здійсненні навчального процесу, донесення до студентів ґрунтовних знань з навчальних дисциплін та формуванні практичних навичок.

Активно використовуєтьсябібліотечний фонд, впроваджуються сучасні методи і форми бібліотечної роботи. Вся робота спрямована на загальний розвиток особистості та її здібностей. До послуг користувачів абонемент, просторий читальний зал на 100 посадкових місць, книгосховище. Книжковий фонд бібліотеки становить 61484 тисячі книжкових одиниць. Традиційно проводиться передплата періодичних видань.

Книгозбірня оснащена комп'ютерною та копіювальною технікою, мультимедійним обладнанням та аудіо системою. На сьогодні акумульовано чималу базу електронних ресурсів: підручники, посібники, ресурси мережі ІНТЕРНЕТ, а також надбання бібліотеки (власні бази даних, електронний ресурс навчально-методичних матеріалів викладачів з усіх дисциплін, що викладаються в коледжі). У бібліотеці діє зона WI-FI, тож усі користувачі мають змогу працювати з власними електронними пристроями.

Бібліотека коледжу активно сприяє вихованню гармонійної, морально досконалої особистості, пропагує та розкриває зміст загальнолюдських цінностей, виховує інформаційну культуру читачів шляхом проведення читацьких конференцій, усних журналів, літературно-мистецьких та тематичних вечорів, літературних, бібліотечних, духовних,інформаційних годин, обговорення та презентації книг, зустрічі з поетами, письменниками, знаними людьми нашого краю.

В 2019 році пройшли конкурсні творчі звіти закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти І-ІV рівнів акредитації під гаслом «В єдності сила народу».

Бібліотеку нашого коледжу відзначено як одну з найкращих в області та нагороджено дипломом другого ступеня.

Надія Ємчук ,завідувачка бібліотеки.

: