Search

Агроном - професія почесна та універсальна

Агроном - професія почесна та універсальна

Сучасному аграрному виробництву з різними формами власності та господарювання потрібні фахівці, які добре володіють професією, творчо мислять і самостійно вирішують виробничі питання.

Ринок праці сьогодні вимагає чіткого визнання компетентності спеціаліста різного рівня, розкриття його професійної майстерності. Поставлені завдання можуть успішно виконати лише ті спеціалісти, які добре володіють теоретичними знаннями і практичними навиками.

Агроном сьогодні – це технолог, практик і дослідник, - одним словом універсальний працівник. Ці якості можна здобути, навчаючись у Заліщицькому аграрному коледжі на технологічному відділенні.

Саме в стінах ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» реалізовують свою мрію – стати агрономами студенти 12,22,32,42,43 груп. Агрономія вчить правильно використовувати землю, не виснажуючи її ресурсів. Від знаючих фахівців залежить, чим віддячить нам земля – годувальниця. Нині в коледжі студенти мають можливість закріпити, отримані теоретичні знання та практичні навички на колекційно-дослідних ділянках, навчальних полях в коледжі та провідних господарствах в області.

На колекційно-демонстраційних ділянках і навчальному полі, під керівництвом викладачів, закладають досліди, доглядають та ведуть фенологічні спостереження по вирощуванню плодоовочевих культур, зернових, багаторічних трав.

Навчальні практики студенти проходять, як на полях коледжу, так і в провідних спеціалізованих господарствах області. Зокрема, Бучачагрохлібпром (ФГ «Гадз»). Цього року студенти 32 групи спеціальності 201 «Агрономія», у цьому підприємстві проводили збір врожаю яблук, мали можливість вивчити їх сортовий склад, калібровку, сортування. Навики цих технологічних операцій, які студенти здобули під час проходження практики, застосують в своїй виробничій діяльності.

Студенти 42, 43 груп спеціальності 201 «Агрономія», проходили практику на підприємстві DF»Агро» с. Синьків, де мали можливість ознайомитись із вирощуванням овочевих культур (перцю, огірків), шляхом гідропоніки, на інертних середовищах. Вивчили переваги цього методу, його економічну ефективність.

І одне, і друге господарство є перспективними, бо тут застосовують найновіші технології.

Отримавши глибокі теоретичні знання на заняттях та міцні практичні уміння і навички, студенти мають можливість у майбутньому бути конкурентно-спроможними на ринку праці і зможуть професійно оперувати навіть уже наявними технологіями.

Сопівник Л.Й.,

голова циклової комісії

агрономічних та еколого-

інженерних дисциплін

: