Search

Сесія студентів спеціальності «Агрономія» міжкафедральної навчальної лабораторії

Сесія студентів спеціальності «Агрономія»

міжкафедральної навчальної лабораторії

З 17 лютого по 7 березня 2020 року тривала сесія для студентів агробіологічного факультету спеціальності «Агрономія» заочної форми навчання І курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» Міжкафедральної навчальної лабораторії на базі ВП НУБіП Україна «Заліщицький аграрний коледж ім. Євгена Храпливого».

Перші п'ять днів студенти мали можливість в дистанційному режимі слухати змістовні лекції провідних викладачів НУБіП України з генетики (Ю.М. Дмитренко, асистент кафедри генетики), агрометеорології (доцент, кандидат географічних наук О.А. Скриник), живлення рослин (доцент, кандидат сільськогосподарських наук І.У. Марчук), фізіологія рослин (старший викладач А.І. Бабицький), агроекологія (доцент, кандидат сільськогосподарських наук Є.М. Бережняк).

З 22 лютого в коледж прибула викладач НУБіПУ асистент кафедри генетики Ю.М. Дмитренко. Три дні поспіль Юлія Михайлівна, працюючи зі студентами, вела їх дорогою дивовижної науки генетики, науки проспадковість  і мінливість  ознак організми, методів управління ними та організацією спадкового матеріалу.

 

 

Після успішної здачі іспиту з генетики, студенти мати можливість тривалий час, з 25 по 29 лютого, черпати теоретичні та практичні знання на лекціях та лабораторних заняттях доцента, кандидата сільськогосподарських наук І.У. Марчука, викладача дисципліни «Живлення рослин». Змістовні презентації та відеоматеріали, які використовував на своїх заняттях викладач столичного ЗВО, не залишили байдужими жодного присутнього. Особливий інтерес студенти проявили під час виконання лабораторних робіт. В цей час розгорівся конструктивний діалог між заочниками та викладачем. А Михайло Микуляк, Андрій Дворняк та Артем Бондарчук, студенти, які, на сьогоднішній день, працюють агрономами провідних агрофірм Тернопільської та Чернівецької областей ще довго після занять вели професійну розмову з доцентом. Успішно справились студенти з виконанням курсової роботи, над якою працювали в міжсесійний період. Особливу увагу заслуговують роботи виконані на відмінно Володимира Іваненка на тему «Поглинальна здатність грунтів та ефективність добрив», Михайла Жулковського на тему «Азотний режим грунтів і методи його регулювання» та Роксолани Лисак на тему «Калійні добрива та їх роль у житті рослин». Здача іспиту з дисципліни «Живлення рослин» 29 лютого відбулася успішно.

 

Перші дні весни запам'яталися студентам-заочникам спеціальності «Агрономія» освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» співпрацею з старшим викладачем НУБіП Україна А.І. Бабицьким, який на високопрофесійному рівні, використовуючи інтерактивні методи навчання, поглиблював знання своїх підопічних з дисципліни, що вивчає всі процеси діяльності та функції рослинного організму, їх взаємозв'язки та зв'язки з навколишнім оточенням – фізіологія рослин. Лабораторні роботи, запропоновані Андрієм Ігоровичем, вимагали від студентів зосередженості, особливої уважності, оскільки буди насичені розрахунками та логічними підходами щодо професійних висновків. Молоді люди продуктивно справилися з завданнями та результативно здали іспит.

 

 

 

Агроекологію, комплексну наукову дисципліну, об'єктом вивчення якої є агросфера  планети, а предметом — взаємозв'язки людини з довкіллям у процесі сільськогосподарського виробництва, що вивчає вплив сільського господарства на природні комплекси, взаємозв'язки між компонентами агросистем і специфіки колообігу в них речовин, енергії та інформації під впливом техногенних навантажень, читав викладач НУБіП України доцент, кандидат сільськогосподарських наук Є.М. Бережняк. Євгеній Михайлович працював з студентами тільки один день, але цей день був інтелектуально насиченим та професійно плідним. Після вдало виконаних лабораторних робіт, під керівництвом досвідченого викладача, студенти успішно здали іспит.

 

 

 

 

Завершилася сесія для студентів агробіологічного факультету спеціальності «Агрономія» заочної форми навчання І курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» Міжкафедральної навчальної лабораторії на базі ВП НУБіП Україна «Заліщицький аграрний коледж ім. Євгена Храпливого» дводенною співпрацею з викладачем НУБіП України доцентом, кандидатом географічних наук О.А. Скриник. Олеся Атанасіївна вела студентів у світ агрометеорології,науку,щовивчає мере реологічні, кліматичні, гідрологічні умови в їх взаємодії з об'єктами і процесами сільськогосподарського виробництва. Викладач акцентувала увагу на те, що об'єктом вивчення агрометеорології є складна система «грунт – рослина - повітря». Агрометеорології як наука, знаходиться на межі різних областей знань: метеорології, біології, ґрунтознавства, кліматології, фізіологічні рослини, географії.  Лабораторні заняття буди насичені практичними змістом, творчими завданнями, задачами прикладного характеру. Завершився курс агрометеорології успішною здачею іспиту.

 

Перебуваючи в Заліщицькому аграрному коледжі, викладачі НУБіП України мали можливість не тільки плідно попрацювати зі студентами, але і познайомитися з адміністрацією та педколективом освітнього закладу.

Так, конструктивною відбулася розмова між директором коледжу В.С. Гловою, викладачем НУБіП Україна, асистентом кафедри генетики Ю.М. Дмитренко та викладачем коледжу, кандидатом сільськогосподарських наук І.І. Сеником.

На діловому високопрофесійному рівні провів розмову керманич закладу з молодими науковцями столичного ЗВО. Володимир Степанович запропонував співпрацю щодо організації експедицій київських студентів на теренах Заліщанщини.

 

У ході зустрічі директора коледжу та доцента,кандидата сільськогосподарських наук І.У. Марчука, були обговорені питання системи удобрення сільськогосподарських культур. Співрозмовники професійно проаналізували стан розвитку використання добрив на сьогоднішній день.

Ділові відносини започаткував В.С. Глова з доцентом, кандидатом географічних наук О.А. Скриник.

 

Ознайомив директор коледжу гостей з навчально-методичною роботою освітнього закладу.

 

 

 

Відвідали гості також і музей коледжу.

 

 

 

Висловлюємо щиру вдячність викладачам НУБіП України та сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Н.Й. Хомів

завідувач міжкафедральної навчальної

лабораторії на базі ВП НУБіП Україна

«Заліщицький аграрний коледж

ім. Євгена Храпливого»

: