Search

Нові можливості самоосвіти викладача

Нові можливості самоосвіти викладача

Складовою підвищення педагогічної кваліфікації викладача є його самоосвіта. Тож в період, коли ми організовуємо роботу зі студентами та виконуємо основні педагогічні обов'язки в дистанційному режимі, для викладача відкриваються й нові можливості поглиблення своїх фахових знань та педагогічної майстерності.

Для себе, крім інших способів професійного самовдосконалення, я вибрав заняття в студії онлайн-освіти EdEra, яка випустила вже більше ніж 1000 освітніх роликів, 10 відкритих курсів, кілька освітніх проектів та інтерактивних підручників. Тут розповідається про нові освітні тенденції та актуальні новини зі сфери освіти, вміщені огляди міжнародних конференцій, наукових статтей та західних онлайн-платформ.

Зокрема мене зацікавили курси, присвячені історичній тематиці (спецпроект Історія України в історіях, Розсекречені он-лайн-курс про роботу з архівами КГБ, Історія України. Зародження української нації) та професійній діяльності викладача (Академічна доброчесність).

Тож починаючи від 15 березня, опрацював два останні курси та отримав відповідний сертифікат. Слід відзначити, що студія он-лайн-освіти EdErа пропонує широкий вибір он-лайн курсів з різних дисциплін. Зокрема, колегам рекомендую курси: «Підприємництво та конкурентоспроможність», «Математика. Просто», «Бюджетний процес. Основи», «Лайфхаки з української мови», «Українська мова від фонетики до морфології», «Фізика. Механіка», «Біологія. Ботаніка», Географія. Загальна географія» та інші.

EdEra Books (електронна бібліотека) студії пропонує також соціальний проект інтерактивної освітньої літератури. Онлайн-книги на EdEra складаються з ілюстрованих текстів з інтегрованими відео та тестами для перевірки здобутих знань. Дозволяють поєднати різні методи сприйняття інформації і підвищити ефективність навчання. І головне - безкоштовний доступ онлайн.

Зареєструвавшись за нижченаведеним посиланням, Ви вільно зможете користуватися цим освітнім ресурсом, попрацювати і отримати відповідний сертифікат: https://courses.ed-era.com/login?next=/dashboard.

Для освоєння основних навичок організації дистанційного навчання рекомендую скористатися платформою цифрової освіти «Дія». Пройшовши короткий курс навчання, тут можна вивчити алгоритми та способи комунікації із здобувачами освіти на період дистанційного навчання, а також набір сервісів і специфіку їх використання для вчителів, зокрема: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інші.

Тут можна навчитися: комунікувати зі студентами, користуватися онлайн-сервісами, створювати відеоконференції, збирати файли з роботами, ставити оцінки онлайн, контролювати виконання завдань, використовувати соціальні мережі, створювати контрольні роботи, надавати консультації студентам. Заходьте за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/online-services-for-teachers, працюйте і відкриєте для себе нові професійні можливості.

Михайло Сопилюк, заступник директора, викладач історії

: