Search

З коледжу - в НУБіП України

Наші випускники-наша гордість

З коледжу - в НУБіП України

Колектив Заліщицького аграрного коледжу ім.Є.Храпливого гордиться своїми випускниками. Багато з них після закінчення навчального закладу згодом стали знаними виробничниками, науковцями, займали високі посади в органах влади. В 1997 році Заліщицький технікум ввійшов в структуру Національного аграрного університету (зараз-Національний університет біоресурсів та природокористування України – вуз, який в ці дні відзначає своє 122-річчя). Це відкрило великі можливості як для розвитку навчального закладу, який в 2001 році отримав статус коледжу, так і для його випускників, які продовжували навчання в базовому університеті. Нині велика когорта заліщан продовжує працювати в НУБіП України науково-педагогічними працівниками. Серед них – подружжя Сопівників. Розповідь – про них.

Юрій Війтик

 

СОПІВНИК РУСЛАН ВАСИЛЬОВИЧ.

Доктор педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки

НУБіП України

 

Сопівник Руслан Васильович – 1977 року народження,

місце народження – місто Заліщики (Тернопільська область).

Із 1992 по 1996 рік навчався у Заліщицькому радгоспі-технікумі за спеціальністю «Агрохімія».

У 1996 році вступив до Тернопільського державного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, а в 2001 році закінчив повний курс цього університету за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Історія» і отримав кваліфікацію вчитель історії.

Трудова діяльність здобувача почалась з серпня 2001 року викладачем історії Заліщицького державного аграрного коледжу імені Євгена Храпливого Національного аграрного університету.

З лютого 2002 до вересня 2004 року навчався в аспірантурі Національного аграрного університету. У 2004 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук.

З жовтня 2004 до лютого 2005 року працював асистентом науково-методичної лабораторії навчальної частини Національного аграрного університету. З лютого 2005 до серпня 2009 року працював заступником проректора з навчально-виховної роботи та студентських справ Національного аграрного університету (з жовтня 2008 року перейменовано у Національний університет біоресурсів і природокористування України).

З серпня 2009 до січня 2011 року працював проректором з навчально-культурно-виховної і соціальної роботи Національного університету біоресурсів і природокористування України. З січня 2011 до січня 2012 року працював директором навчально-наукового центру культурно-виховної і соціальної роботи Національного університету біоресурсів і природокористування України. З січня 2012 до жовтня 2012 року працював доцентом кафедри педагогіки Національного університету біоресурсів і природокористування України.

З жовтня 2012 навчався у докторантурі Національного університету біоресурсів і природокористування України. У 2013 році захистив докторську дисертацію на тему «Теоретичні і методичні засади формування лідерських якостей майбутніх фахівців агропромислової галузі» у спеціалізованій вченій раді при Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля Міністерства освіти і науки України за спеціальністю 13.00.07 – теорія та методика виховання.

З 2013 року по сьогодні завідувач кафедри педагогіки Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Неймет Олександр, випускник

Міщук Т.В., викладач коледжу

 

ПАВЛИШИН (СОПІВНИК) ІРИНА ВІТАЛІЇВНА.

Доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті НУБіП України

Сопівник Ірина Віталіївна народилася 1978 року у м. Заліщики. Із 1993 по 1997 р. навчалася у Заліщицькому радгоспі-технікумі за спеціальністю «Агрохімія».

Із 1997 по 2002 навчалася в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія».

Автор 77 наукових та навчально-методичних праць, серед яких 3 монографії, 1 підручник, 2 навчальні посібники з грифом МОН і 1 з грифом МАП, 40 наукових публікацій, 30 методичних видань.

Трудова діяльність почалась з лютого 2002 року лаборантом Заліщицького державного аграрного коледжу імені Євгена Храпливого Національного аграрного університету. З жовтня 2002 до жовтня 2005 року навчалася в аспірантурі Національного аграрного університету.

В 2006 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Формування громадянськості студентів аграрних вищих навчальних закладів» у спеціалізованій вченій раді при Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка Міністерства освіти і науки України за спеціальністю 13.00.07 – теорія та методика виховання.

З 2006 по вересень 2013 року – працювала асистентом, старшим викладачем, доцентом у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

З вересня 2013 року по грудень 2014 року – докторант кафедри методики навчання та управління навчальними закладами Національного університету біоресурсів і природокористування України

В 2014 році захистила докторську дисертацію на тему «Теорія і практика виховання моральної відповідальності сільської молоді» у спеціалізованій вченій раді при Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля Міністерства освіти і науки України за спеціальністю 13.00.07 – теорія та методика виховання.

Із 2015 по сьогодні працює професором кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Коцюб Андрій, випускник

Міщук Т.В.. викладач коледжу

 

 

 

: