Search

Іноземна мова дистанційно: підбиття підсумків

Іноземна мова дистанційно: підбиття підсумків

Ще один навчальний рік у Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є.Храпливого добігає кінця. Він був насичений цікавими заняттями, захоплюючими подіями та різноманітними заходами. Але свою особливість у дещо звичний навчальний режим внесла звістка про небезпечний вірус і введення суворих карантинних обмежень. І всі ми разом зі студентами перенесли наші заняття із затишних аудиторій у Інтернет-простір. На щастя, різноманіття існуючих навчальних платформ та безліч корисних Інтернет-ресурсів дозволили досить швидко організувати освітній процес і сьогодні ми вже підбиваємо підсумки другого семестру.

У лютому студенти нашого коледжу взяли участь у Всеукраїнській грі з англійської мови «PUZZLE-2020», координатором гри у коледжі була викладач іноземних мов Завінська О.М., а адміністраторами – викладачі Лукавецька Л.М. та Осадчук С.Б. У конкурсі взяли участь 20 студентів 1 та 2 курсів. За результатами конкурсу 2 місце зайняли Маляр Арсен (22 група) та 15-ФП Червоногріцька Мар'яна (15-ФП) і 3 місце посілиМельник Анастасія (22 група) та Юрійчук Микола (15-ФП). Всі учасники отримали сертифікати про участь із зручною таблицею часів англійської мови на зворотному боці, яку зможуть використовувати під час занять та виконання граматичних вправ при самопідготовці.

Викладачі англійської та німецької мови проводили заняття на платформі Zoom та у додатках Skype, Viber, Messenger, за допомогою яких можна було провести групові заняття онлайн, пояснити нову тему та тримати постійний контакт із студентами.На платформах Google, Classroom, My English Lab зручно отримувати домашні завдання та вести облік виконаних робіт. На допомогу прийшов і найбільший відеохостинг YouTube, на якому студенти мали можливість у зручний час переглядати відео-уроки з лексики та граматики, підбірки з детальним розбором фраз із сучасних фільмів, серіалів та пісень, цікаві інтерв'ю відомих акторів, кулінарні та спортивні канали мовою оригіналу. Також переглядали й уроки від Міністерства Освіти і Науки України, телеканалу ДніпроTV та онлайн-курс для підготовки до ЗНО з англійської мови Ізі ЗНО, які також транслювали по телебаченню. Дуже пізнавальними та найбільш улюбленими серед студентів стали канали EatSleepDreamEnglish, PapaTeachMe, EngVidз англійської мови та MeinWegnachDeutschland, 24hDeutsch, NicosWegвід GoetheInstitut з німецької мови.

Для перевірки тестових та контрольних робіт використовували сайти та додатки https://learningapps.org, https://quizlet.com, https://kahoot.com,https://onlinequizcreator.com, на яких можна створювати різноманітні інтерактивні вправи та опитування до певної теми чи підсумкової контрольної роботи.

Багато додатків можна легко завантажити на будь-який гаджет та використовувати самостійно і навіть без доступу до мережі Інтернет, тож за період літніх канікул студенти матимуть змогу користуватися ними та тримати у тонусі свій рівень іноземної мови.

Викладачі продовжують вдосконалювати свої професійні знання та активно відвідують вебінари з методики викладанні іноземних мов від MMPublicationsUkraine, CambrigeUniversityPress, DinternalEducation, NationalGeographicLearning, Hueber та проходять різноманітні онлайн-курси на освітніх платформах EdEra, Courseraта інші.

 

 

Бажаємо нашим студентам гарно відпочити та відновити сили за період літніх канікул та з натхненням поринути у живий і неповторний світ вивчення іноземних мов, мужньо долаючи всі перешкоди і труднощі, а ми, викладачі,охоче допоможемо їм і будемо готові до будь-яких викликів нашого буремного світу!

О.М. Завінська, Л.М. Лукавецька, С.Б. Осадчук,

викладачі іноземних мов

: