Search

Нова книга Михайла Сопилюка

Нова книга Михайла Сопилюка

Губиться у минулому гомін століть, народжуються і відходять у засвіти покоління за поколінням тих, хто творив історію краю, стираються з пам'яті народної славні діла дідів-прадідів наших.

Та історична пам'ять здатна оживити минуле завдяки небайдужим до нього сподвижникам – ентузіастам, коли болить доля своєї малої батьківщини як ї своєї країни.

До таких фахівців-ентузіастів, ерудитів-професіоналів з енциклопедичними знаннями належить Михайло Васильович Сопилюк.

Ірина Вільде писала: «Щоб увійти в безсмертя, людина мусить скласти два іспити: один перед сучасниками, другий – перед історією»

Знаючи характер Михайла Васильовича, ми впевнені, що він ніколи не ставив перед собою завдання ввійти в історію. Воно прийшло до нього само, бо є плодом непересічного таланту.

У його творчому доробку - цікаві публікації, встановлено і описано багато фактів, досліджень, наукові розвідки, які поміщені у восьми книгах, що стали вагомим набутком його творчої діяльності.

І ось новинка - з друку вийшла дев'ята книга Михайла Сопилюка спільно з дослідником краю Миколою Бачинським «Становлення міста Заліщики в середині ХYІІІ століття».

У виданні на основі дослідження документів Головного Архіву Актів Давніх у Варшаві та використання опублікованих джерел і наукової літератури описано діяльність із розбудови і становлення міста Заліщики в 1750-1769 рр. у контексті суспільно-політичних явищ цього періоду. Зроблено спробу розкрити провідну роль українського населення міста, села Старі Заліщики та навколишніх населених пунктів у соціально- економічному розвитку краю і висвітлити особливості суспільних процесів та господарської діяльності в середині ХYІІІ сторіччя.

Книга розрахована на істориків, краєзнавців, широке коло читачів, усіх, хто цікавиться історією рідного краю.

Творчість М.В. Сопилюка - це духовна скриня, щемливий дотик до імен та діянь знакових людей, відкриття невіданих сторінок літопису нашого краю.

Майстерно зібрано в пишний букет розповіді про постаті, традиції та звичаї, якими гордиться наша маленька батьківщина.

Щиро дякуємо Вам, Михайле Васильовичу за велику титанічну працю. Нехай вона буде завжди запитаною і потрібною людям, увінчена відзнаками та нагородами.

А Вам, бажаємо здоров'я, сили, душевної щедрості, наснаги для творчої праці на користь нашого народу. Нехай Вашою духовною міццю, вашим талантом і титанічною працьовитістю утвердиться рідне українське слово.

Несіть це слово, вишите нитками

У майбуття і в радощі життя

Живіть й творіть у мелодійному віночку слави

На многії і благії літа!

Працівники бібліотеки

 

 

: