Search

І науковець, і викладач (Сеник Іван Іванович)

Наші випускники – наша гордість

І науковець, і викладач (Сеник Іван Іванович)

Роки навчання: 1997 – 2001.
Кандидат с/г. наук,
старший науковий співробітник,
викладач захисту рослин
ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого»


Сеник Іван Іванович народився 1 липня 1982 року в с. Винятинці Заліщицького району Тернопільської області.

З 1997 по 2001 рік навчався у Заліщицькому технікумі НАУ за спеціальністю «Плодоовочівництво і виноградарство».

З 2002 по 2006 рік навчався у Подільському державному аграрному університеті на агрономічному факультеті.

З квітня 2006 року по липень 2006 року працював агрономом демонстраційних посівів ЗАТ НВП «Райз-Агро».

З липня 2006 року по грудень 2014 року працював лаборантом, молодшим науковим, науковим, старшим науковим співробітником, завідувачем лабораторії Тернопільського Інституту АПВ УААН (з 2013 року Тернопільська державна сільськогосподарська дослідна станція Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН).

У 2011 році захистив дисертацію і здобув науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук, у 2014 році отримав вчене звання «старшого наукового співробітника».

Проводив майстер-клас з підготовки викладачів-консультантів з питань «Виробництва та використання сої у тваринництві і птахівництві» (Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН, лютий 2012 року) та майстер-клас з підготовки викладачів-консультантів з питань «Використання продуктів переробки сої у тваринництві і птахівництві» (Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН, 21-23 листопада 2012).

Проводив навчання в «Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій» із головними агрономами та зоотехніками районних управлінь агропромислового розвитку Тернопільської області. Тема лекції «Створення та використання багаторічних культурних пасовищ» (лютий 2013).

З грудня 2014 року по листопад 2017 року навчався у докторантурі Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.

З 2010 року і по даний час поєднує роботу у фірмі «Агросем» з викладацькою роботою за сумісництвом у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

Матеріал підготували:

Г.Р.Глова, Н.В.Леоненко, М.Д.Олійник, С.Г.Руснак-викладачі коледжу 

: